Συναγερμός για τα κρούσματα ελονοσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ

T. Κρεμαστινού: Κίνδυνος έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
13:42
10/03/2013
Συναγερμός για τα κρούσματα ελονοσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ
5
loading

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας κρούει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού.

«Η ελονοσία είχε εκριζωθεί από την Ελλάδα το 1974, όμως, ξαφνικά τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε νέα κρούσματα τα οποία κυρίως βρίσκονται στην περιοχή της Λακωνίας», είπε η κυρία Κρεμαστινού, στο Βήμα 99,5.

Όπως τόνισε η ίδια, «έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά φέτος οι διεθνείς οργανισμοί μάς έχουν βάλει όριο, αν ξεπεράσουμε τα τρία κρούσματα, πέρσι είχαμε τριάντα, η χώρα θα θεωρηθεί ενδημική και θα εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία».

Αναφορικά με τα κρούσματα λύσσας, που εμφανίστηκαν σε ζώα στη βόρεια Ελλάδα, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη πρόγραμμα εμβολιασμού αγρίων ζώων και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η δράση αυτή θα περιορίσει τα κρούσματα και δε θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.

«Αν δίπλα στις γειτονικές χώρες δε γίνονται επισταμένοι εμβολιασμοί ζώων τότε δεν μπορείς να προφυλάξεις από τη λύσσα τα ζώα που βρίσκονται στην Ελλάδα» είπε από τη μεριά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚ.

  Η λύσσα που εμφανίστηκε στις μέρες μας δεν προέρχεται από τις γειτονικές χώρες, είναι από τη λύσσα των δανειστών και των κυβερνώντων οσφυοκαμπτών να ξεζουμίσουν τους πολίτες από ότι ρευστοποιήσιμο έχουν στην κατοχή τους, μετρητά, ακίνητα, αυτοκίνητα, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
  Να ξεκινήσουμε όλοι από την αρχή, όπως διαμονή σε σπηλιές, ενδυμασίες από προβιές, μη μοναδικό νόμο που θα επικρατεί αυτός της Ζούγκλας.

 2. avatar costas2by4

  Η κα. Κρεμαστινού, έχει καμία συγγενική σχέση με τον καθηγητή και πρώην υπουργό Υγείας κ. Κρεμαστινό ?

  1. avatar Madrugada

   και διπλοθεσητησα ....Καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ( την είχα πέρισυ )

  2. avatar ekata1965

   Σύζυγος:Τζένη-Κουρέα Κρεμαστινού.Πάντως δεν είναι η κυρία του κυρίου

 3. avatar tzafar1

  Όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας χ....ς μας έχουν όλους τους Έλληνες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι τουρίστες! Καιρός να τελειώνουμε με αυτά τα (..............) που παρασιτούν στην Ελλάδα και θέλουν και να μας κυβερνούν κιόλας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει