Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η αστάθεια που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα αναμένεται να ενταθεί την Παρασκευή 17/05.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας και μέχρι το ξημέρωμα βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Μακεδονία

Στη συνέχεια και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 17/05.

Λόγω των κατά τόπους κακών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας, σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε την νέα μας υπηρεσία roads για τον σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 17/05.