Με την αποχή – απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και δευτεροβάθμια σωματεία να βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων για το αξιολογικό έτος 2018.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου, λήγει η προθεσμία συμπλήρωσης των στοιχείων των αξιολογούμενων στην Έκθεση Αξιολόγησης και παράδοσής της στον Αξιολογητή Α’. Ο τελευταίος, θα πρέπει από μεθαύριο, Τετάρτη 15 Μαΐου, έως και τις 10 Ιουνίου να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος και αφού λάβει υπόψη τις τυχόν απόψεις-αντιρρήσεις του αξιολογούμενου, να συμπληρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στην υποβολή της Έκθεσης Αξιολόγησης.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει ο Αξιολογητής Β’, ο οποίος έχει περιθώριο από τις 12 έως τις 30 Ιουνίου να αξιολογήσει τους υφισταμένους του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος και να υποβάλει συμπληρωμένη την Έκθεση Αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι η όλη διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά.

Όπως συνέβη πέρυσι, έτσι και φέτος και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αξιολόγηση γίνεται μετ’ εμποδίων, καθώς τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η ΠΟΕ-ΟΤΑ (υπάλληλοι δήμων), η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι νοσοκομείων) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τη διαδικασία, ζητώντας μεταξύ άλλων, την απόσυρση τροπολογίας, που αποκλείει από τις υπηρεσιακές μεταβολές όσους δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση.