Συλλαλητήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διοργάνωσε το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Ζωοτεχνία».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση.

Στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν τρία τρακτέρ και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, μετά τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Μεταξύ άλλων η ΠΑΣΥ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παραμένουν ανεξόφλητα προϊόντα που παρέδωσαν σε βιομηχανίες μεταποίησης οι παραγωγοί (ροδάκινο γάλα κ.α.), για το κόστος του πετρελαίου και των γεωργικών εφοδίων και ζητούν κατώτερες, εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν, όπως αναφέρουν, «το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή».

Στο μεταξύ, στα σημεία συγκέντρωσης, σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων, παραμένουν οι αγρότες, αναμένοντας τις αποφάσεις που ληφθούν αύριο από το συντονιστικό όργανο, το οποίο θα συνεδριάσει στη Νίκαια Λάρισας.

Εξάλλου, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε, συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των αγροτών και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρωτογενής τομέας, παρά τις διαβεβαιώσεις, έχει παραμεληθεί πλήρως.

Το ΓΕΩΤΕΕ δηλώνει πρόθυμο να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μείωσης του κόστους πρωτογενούς παραγωγής και να προχωρήσει στο σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής.