Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση διοργανώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «στα σχέδια Τράπεζας-κυβέρνησης για οριστική κατάργηση της επικουρικής παροχής, γνωστής ως ΛΕΠΕΤΕ».

Όπως καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, που στην Αθήνα είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κοτζιά, «η Εθνική Τράπεζα παράνομα και καταχρηστικά διέκοψε εδώ και ενάμιση χρόνο την εν λόγω μετεργασιακή παροχή, στέλνοντας στον καιάδα της φτώχειας 16.500 συνταξιούχους της».

Κάνουν μάλιστα λόγο για «σκανδαλώδη κάλυψη της κυβέρνησης» που ετοιμάζεται να νομοθετήσει κατοχυρώνοντας την παρανομία της, με την οποία «η Τράπεζα –αποκλειστική εγγυήτρια και διαχειρίστρια των εισφορών μας από το 1949- καταφέρνει να απαλλαγεί οριστικά από το “βαρίδι” των συνταξιούχων της και να τους φορτώσει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου, με τα χρήματα του οποίου έχει ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές».

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να αποτρέψουν τη νομοθετική κατοχύρωση της «παρανομίας της Τράπεζας και της επιβάρυνσης του ελληνικού λαού με επιπλέον βάρη».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος