Δεμένα παραμένουν σε όλα τα λιμάνια της χώρας τα πλοία μετά τη νέα 48ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Οι ναυτικοί ζητούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και την πληρωμή δεδουλευμένων που φτάνουν και τους οχτώ μήνες.

Σήμερα στις 7:30 αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Φαιστός Παλλάς» το οποίο απέπλευσε χθες από το λιμάνι του Ηρακλείου μεταφέροντας περίπου 100 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα. Η ΠΝΟ, παρόλα αυτά, αντιδρά στην άφιξη του πλοίου κάνοντας λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης στην απεργία τους.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ομάδες περιφρούρησης σε όλα τα λιμάνια για το ενδεχόμενο που κάποιοι επιχειρήσουν να σπάσουν την απεργία των ναυτεργατών.

Η διοίκηση της ΠΝΟ με χθεσινή της ανακοίνωση μιλά για πλήρη επιτυχία της απεργίας, ενώ κάνει λόγο για συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στο μείζον αίτημα των ναυτεργατών για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που όπως αναφέρει θα ξεκληρίσει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν.

Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες.

«Εάν η κάθε πλευρά δεν οχυρώνεται πίσω από τη δική της ρητορική είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύση», δήλωσε ο υπουργός επισημαίνοντας πως όσο διαρκεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. Ωστόσο είπε « δεν μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές αγωνίας των νησιωτών».