Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε λίγο μετά τις 6 το πρωί το πλοίο «Φαιστός Παλλάς» το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφέροντας 100 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Η άφιξη του πλοίου έγινε χωρίς παρατράγουδα και ένταση από την ΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι είχε χαρακτηρίσει την εκτέλεση του δρομολογίου ως προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στην απεργία.

Τα πλοία συνεχίζουν για πέμπτη μέρα την απεργία τους μετά τη νέα 48ωρη που προκήρυξαν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου.

Η ΠΝΟ αποφάσισε τη σύμπτυξη κοινού μετώπου με εργαζόμενους άλλων κλάδων, οι οποίοι έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό των ναυτεργατών, όπως, τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στον τουρισμό, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, την Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τους Πλοηγούς, τους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και άλλους, τους οποίους καλεί σε κοινή σύσκεψη.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης απέκλεισε, προς το παρόν, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης για τους ναυτεργάτες.