Τη δυσαρέσκειά της για τη νέα φορολόγηση των ακινήτων, εκφράζει με υπόμνημά της προς το οικονομικό επιτελείο της χώρας και με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, η Ένωση Εργοληπτών-Κατασκευαστών Δημόσιων Ιδιωτικών Έργων, Εργολάβων, Οικοδομών, διαχειριστών, εκμεταλλευτών ακινήτων Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα τονίζεται ότι η όποια επιπλέον σκέψη για φορολογική επιβάρυνση στις γονικές παροχές και δωρεές, έρχονται σε σύγκρουση με την οικογενειακή αλληλεγγύη που έχει παράδοση η Ελλάδα.

Η Ένωση, με το υπόμνημά της, ζητά να επανέλθει άμεσα το αφορολόγητο στις γονικές παροχές και στο φόρο ακίνητης περιουσίας, τονίζοντας ότι η επιβολή συμπληρωματικού φόρου 3% στο ακαθάριστο ποσό από ακίνητα και επαγγελματική μίσθωση, θα επιφέρει γερό χτύπημα στην οικοδομική δραστηριότητα της χώρας, που στη συνέχεια θα μετακυλήσει σε όλα τα επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτήν, τροφοδοτώντας μάλιστα και την ήδη αυξημένη ανεργία.

Στο πλαίσιο αυτό, από την ένωση απευθύνεται έκκληση προς την κυβέρνηση για την επανεξέταση του όλου θέματος, ενώ ζητάτε επίσης, από τα μέτρα αυτά, να εξαιρεθούν τα διατηρητέα κτίρια, που αποτελούν πραγματικά κοσμήματα και συμβάλλουν στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μεταξύ άλλων, από την ένωση χαρακτηρίζεται αψυχολόγητη η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για τμηματική καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας σε δύο ή τρεις μηνιαίες δόσεις και τονίζουν ότι θέση τους είναι αυτές να αυξηθούν σε τουλάχιστον δέκα.