Άνθρωπος με ήθος, αρχές, παιδεία, μόρφωση και ευγένεια. Η Χρυσούλα Διαβάτη έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει το πόσο καλή ηθοποιός είναι.

Η κινηματογραφική, θεατρική, τηλεοπτική εμπειρία που κουβαλάει, αποτελεί μάθημα για τους νέους ηθοποιούς. Οι ρόλοι της είναι απολαυστικοί και καθηλώνουν το κοινό της.

Έχει περάσει, όπως έχει παραδεχτεί, πολλές δυσκολίες στη ζωή αλλά άντεξε και την στήριζε η οικογένειά της.

Είναι με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό, Νικήτα Τσακίρογλου, πάνω από 50 χρόνια μαζί. Πιστεύει στην ιδέα ότι «η γυναίκα κρατάει το σπίτι και ο άνδρας πρέπει να σέβεται τη γυναίκα. Έτσι κράτησα εγώ το σπίτι μου», λέει. Και τονίζει ότι υπήρχε πάντοτε αξιοπρέπεια στη σχέση της, ότι δεν υπήρχαν ανταγωνισμοί και ποτέ δεν διακινδύνευσαν τη σχέση τους και το σπίτι τους. Πιστεύει δε ότι για να διατηρηθεί μία σχέση, χρειάζεται υπομονή και σοβαρότητα κυρίως από τις γυναίκες, οι οποίες, πλέον, σήμερα, δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για να ανοίξει κανείς σπίτι.

Η ηθοποιός που γοήτευσε με τους ρόλους της στο «Εκμέκ Παγωτό» στα «Παιδιά της Ελλάδος» και στους «Δύο Ξένους» σήμερα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Βάλε τον υπουργό στην πρίζα». Πρόκειται ουσιαστικά για μια φάρσα που έχει θέμα τη διαπλοκή, τις σκοτεινές δοσοληψίες και το πολιτικό παρασκήνιο. Στο έργο, όπως λέει η ηθοποιός, καθρεφτίζεται η σάπια πολιτική σκηνή της χώρας. Πάντως, σημειώνει ότι δεν μπορούν να αξίζουν όλες οι θεατρικές παραστάσεις και το σημαντικό δεν είναι να παίζουν οι ηθοποιοί αλλά να πηγαίνει ο κόσμος στο θέατρο.

Η Χρυσούλα Διαβάτη πιστεύει στους νέους ανθρώπους αλλά αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Δεν παρακολουθεί τούρκικες σειρές γιατί όπως λέει «διαβάζει περισσότερο», προκειμένου, με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς τι λένε οι ηθοποιοί εάν δεν διαβάζεις τους υπότιτλους. Όσοι θέλουν να την απολαύσουν πάντως στην ερμηνεία της, η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή.