Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την έλλειψη τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Αφορμή στάθηκε αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, στην οποία τα μέλη του σωματείου επισημαίνουν ότι: «η υπάρχουσα κατάσταση εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι αστυνομικοί από τα Χανιά τονίζουν το παράδοξο ότι, ενώ διενεργούν ελέγχους σε ιδιώτες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν διαθέτουν το απαραίτητο πιστοποιητικό ελέγχου από τα ΚΤΕΟ, οι ίδιοι επιβαίνουν σε οχήματα που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του ΚΟΚ.

Εκτός από την Ένωση Χανίων, σχετικές αναφορές έχουν συντάξει στη διάρκεια του 2012 οι Ενώσεις Αιτωλοακαρνανίας, Ξάνθης Ροδόπης, Ηρακλείου, Δράμας, Φθιώτιδας, Λακωνίας και Λάρισας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Χρ. Φωτόπουλο, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει απαντήσει στις αναφορές των πρωτοβάθμιων ενώσεων για το θέμα της έλλειψης τεχνικής συντήρησης των αυτοκινήτων της αστυνομίας.

«Είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων. Επισημαίνει συγκεκριμένα τον κίνδυνο «να λάβει χώρα κάποιο τροχαίο ατύχημα και να κινδυνεύσουν ή ακόμα και να αφαιρεθούν ανθρώπινες ζωές».

Σε παρόμοια καταγγελία για το ίδιο θέμα με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου, η Ένωση Λακωνίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας έχουν διανύσει από 250.000 έως και 550.000 χιλιόμετρα!