Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η ασθένεια και ο αγώνας για μία φυσιολογική ζωή

Η ιστορία του πρώτου σημαιοφόρου ΑμεΑ που παραδίδει μαθήματα ζωής


ΕΛΛΑΔΑ
13:38
24/04/2019
Στέλιος Κυμπουρόπουλος: Η ασθένεια και ο αγώνας για μία φυσιολογική ζωή
33
loading

Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Το όνομά του «παίζει» από χθες παντού: σε εφημερίδες, σε κανάλια, στο διαδίκτυο.

H επίθεση, μέσω Facebook, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου ήταν αυτή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας όταν με ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε μια ανάρτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, στην οποία ανέφερε ότι δεν θέλησε ποτέ μόρια, επιδόματα και χάρες. Ότι διεκδικεί ίσες ευκαιρίες και αυτό που δεν υπάρχει. Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε: «Αν διεκδικούσες ΙΣΕΣ ευκαιρίες, κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β' στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑμεΑ) ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ να λες αυτά που λες!!!».

Δεν πέρασε λίγη ώρα που η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως, οι αντιδράσεις στην πολιτική και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σταμάτησαν, αφού πολλοί ένιωσαν ότι θίγεται ένας αγωνιστής της ζωής που έχει συγκινήσει με όσα έχει πετύχει.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξέρει να αγωνίζεται και να νικάει. Μαθητής ακόμη, το 1999 ανέτρεψε έναν ολόκληρο νόμο! Ήταν 28 Οκτωβρίου 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας ως σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του, λόγω της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας, από την οποία πάσχει. Σήμερα εργάζεται ως ψυχίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο κι έχει κάνει διετές σεμινάριο στη σεξολογία. Ο επιστήμονας, πλέον, Στέλιος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2019, διεκδικώντας μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος όχι γιατί από μόνο του αυτό είναι τιμητικό αλλά γιατί θέλω να προσφέρω. Θέλω να προσφέρω στους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αντίστοιχα με τα δικά μου, ως άτομα με αναπηρία ή ανάπηρα άτομα, όπως συνηθίζω να λέω. Θέλω να αγωνιστώ για μία κοινωνικά πιο δίκαιη Ευρώπη και Ελλάδα, που δεν επιτρέπει οι πολίτες της ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, αναπηρίας να τίθονται ή να παραμένουν αποκλεισμένοι στο περιθώριο. Θέλω να πετύχω την διαμόρφωση, στα πλαίσια της Ένωσης, όλων των αναγκαίων οικονομικών και αναπτυξιακών συνθηκών που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους της γενιάς μου να διεκδικήσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους καταξίωση στις χώρες τους και όχι να γίνονται μετανάστες» είπε για την υποψηφιότητά τους στις ευρωεκλογές 2019.

Το βιογραφικό του

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, γεννήθηκε το 1985 στον Βύρωνα και σε ηλικία 14 μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία «σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος», όπως ο ίδιος λέει. Βιώνει όμως μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία, λόγω της αγαπημένης του οικογένειας.

Στις 28 Οκτωβρίου 1999 έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Το 2003 μπήκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοίτησε αριστούχος. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύτηκε στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 πήρε ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β' στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συνίδρυσε το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

«Είμαι στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου, έχοντας συγκεντρώσει εμπειρίες από λάθη και επιτυχίες, χωρίς ποτέ να εφησυχάσω. Πιστεύοντας βαθιά στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και για αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία» εξηγεί ο ίδιος για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές 2019.

Η ασθένεια και η καθημερινότητα

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει μιλήσει για το πρόβλημα της υγείας του, όταν μόλις 14 μηνών διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια σοβαρή εξελικτική ασθένεια που προκάλεσε κινητική αναπηρία με τα τότε προγνωστικά των γιατρών να τον θέλουν να φεύγει από τη ζωή μόλις στην εφηβεία.

Ο ίδιος είχε περιγράψει πριν από λίγα χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε μέρα προσπαθώντας να ζήσει φυσιολογικά: «Πολλές φορές αναγκάζομαι να κυκλοφορώ στον δρόμο και να κινδυνεύω, καθώς δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Οι πλάκες τους είναι ανώμαλα τοποθετημένες, υπάρχουν λακκούβες, ενώ παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων καταλαμβάνουν τις ράμπες».

«Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η αναπηρία έχει την έννοια της κακομοιριάς, της ανημποριάς και της αδυναμίας. Οι ανάπηροι όμως δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Απλώς, χρειάζονται τα μέσα για να μπορέσουν να γίνουν λειτουργικοί και ωφέλιμοι σε μια σωστά οργανωμένη κοινωνία. Δεν μου λείπει ούτε το μυαλό ούτε η θέληση, ούτε η ικανότητα και η ενέργεια ώστε να προσφέρω και να λειτουργήσω σωστά εντός του κοινωνικού συνόλου. Όμως, χρειάζομαι βοήθεια από ανθρώπους που να κάνουν αυτά που θέλω όταν τα χρειάζομαι» πρόσθετε με νόημα.

Τι είναι η Nωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Πρόκειται για μία αυτοσωμική υπολειπόμενη ασθένεια, δηλαδή για να εκδηλωθεί η ασθένεια, πρέπει να έχουν και οι δύο γονείς βλάβη στο γενετικό τους υλικό ή να συμβεί μία τυχαία μετάλλαξη δίχως να υπάρχουν βλάβες στους γονείς (de novo). Είναι η τρίτη πιο συχνή στην Ελλάδα (1-14 γεννήσεις στην Ελλάδα, 1:6000 γεννήσεις ετησίως και παγκοσμίως) και αφορά στην έλλειψη μίας πρωτεΐνης (SMN – survival of motor neuron) με μεγάλη σημασία στην λειτουργία των κινητικών νευρώνων, δηλαδή των νευρικών κυττάρων που ελέγχουν τους μύες.

Συμπτώματα

Ισχύει γενικά ότι όσο πιο μικρή η ηλικία εμφάνισης συμπτωμάτων, τόσο πιο βαριά είναι η εξέλιξη της ασθένειας.

Υπάρχουν υποκατηγορίες της ασθένειας, αλλά στους περισσότερους ασθενείς παρουσιάζεται συμμετρική μυϊκή αδυναμία κυρίως στο κέντρο του σώματος, σε ώμους, γοφούς, μηρούς και ανώτερη πλάτη, με τα πόδια να παρουσιάζονται πιο αδύναμα από τα χέρια και να υπάρχει επιρροή σε λαιμό και πρόσωπο.

Οι επιπλοκές παρουσιάζονται όταν επηρεάζονται οι αναπνευστικοί μύες και οι μύες που συμμετέχουν στην κατάποση, περιλαμβάνοντας σοβαρές αναπνευστικές λοιμώξεις. Επιπλέον, παρουσιάζονται απώλεια αντανακλαστικών, παρουσία τρόμου και σκολίωση ή και κύφωση και άλλα προβλήματα οστών.

Για το πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με τον Παύλο Πολάκη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ, βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε, πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα, σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Guest01062016

  Συνεχίστε το βιολί σας μικρόψυχα τρολάκια. Μακάρι να συμβάλετε κι εσείς στο να γίνει το θαύμα και να εκλεγεί το παλικάρι. Τότε θα σας γλεντήσει όλο το διαδίκτυο. Γιατί δεν θα βγει με την αξία του, όπως θα έκανε αν κάνατε μόκο. Τώρα πια θα βγει με τη δικά σας αξία!!!!

 2. avatar Οτι ανεβαίνει κατεβαινει.

  Έχω τη γνωμη οτι τον εκμεταλλεύονται και οταν επιτελέσει το σκοπο του θα το πετάξουν.

  1. avatar Guest01062016

   Έχω τη γνώμη πως ο Κόκκαλης σας εκμεταλλεύεται κι όταν επιτελέσετε το σκοπό σας θα σας πετάξει.

  2. avatar Θα πετάξουν στα σκουπίδια τον Πολάκη σίγουρα, συμφωνώ

   Θα πετάξουν στα σκουπίδια τον Πολάκη σίγουρα, συμφωνώ

 3. avatar Σωστά το λέγαν οι παλιοι

  Οι παραωροι κυβερνούν την Ελλάδα....ΕΔΑ κι εδα

 4. avatar Α.Άννα

  Οι συνάνθρωποι μας με αναπηρία είναι πάρα πολύ και δίνει ο καθένας τον αγώνα του σ αυτή τη ζωή! Για χάρη των πολιτικών συμφερόντων, έχετε ξεσκιστεί όλοι να υμνητε τον ένα συγκεκριμένο! Λυπάμαι! Μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρατε όλοι εσείς οι πονετικοι, φιλεσπλαχνοι. ....άνθρωποι !!!

  1. avatar Guest01062016

   Ξέρεις, ο ένας καμιά φορά λειτουργεί ως σύμβολο για όλους τους άλλους. Έτσι ξεκινάνε τα σύμβολα.

  2. avatar criskalts

   Εσύ πάντως έχεις ψυχική αναπηρία.
   Κακιασμένη ψυχικά.

 5. avatar Leonidas21

  Άψογος!!

 6. avatar ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ – ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΕ !!!

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ, ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ. ΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ. ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ. ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ? Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΙΣΟΒΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?

 7. avatar p.r.t.e.

  Επικοινωνιακα τρικ της ΝΔ.
  Εχετε πει χειροτερα και εχετε κανει χειροτερα στην ΝΔ.
  Εξαλλου οι ακροδεξια πτερυγα της ΝΔ, τα ΑμΕΑ τα κραζουν και τα θεωρουν ατομα περιθωριακα.....για να το πω πιο κομσα.....

 8. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Εαν ησουν πρεζακιας, γκει αμορφωτος και χαραμοφαης, αγαλμα θα σου εστηναν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

 9. avatar PANKO

  Μας τα κανες [...] πια...
  Έλεος ρε μεγάλε...

  1. avatar criskalts

   Εσύ κάνε παρέα με την Α.Άννα, από τα ίδια πάσχετε, κοκορνιόκο ΟΥΣΤ

   1. avatar PANKO

    Τράβα να αλλάξεις πάνα...πουουουφφφ...

 10. avatar ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΕ

  ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟ... ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ...ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙ...ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΜΗ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ Μ ΑΥΤΟΝ ΜΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ....

  1. avatar criskalts

   Απλώς πακλαμάς, σαν κάτι ΠΑΝΚΟ, Α.Άννα κλπ αχρηστερά αριστερόστροφα ούγκανα.

   1. avatar Α.Άννα

    Ελάχιστος

  2. avatar Ξυδακι

   Ψυχιατρος σπουδασε βρε τουβλο! Επισης τραβα εσυ σε ψυχολογο να δεις τι σου φταιει και κανεις επιθεση σε εναν ανθρωπο που αποτελει προτυπο προς μιμιση.

  3. avatar Θαλής

   Φίλε πρόσεξε μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και δηλητηριαστείς.

  4. avatar Λλ

   Γιατί έχεις τόσο μίσος;

   1. avatar ΟΤΑΝ ΛΕΣ

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΣΕΙΣ? Ο Χ Ι ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΝΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ

  5. avatar αχρηστε συριζοβλακα…..

   κρειττον σιωπαν...η λαλειν ματην....εχεις και συ στο βρωμοκομμα σου αμεα......ακουσες οτι τον στηριξαν....ακους νδ και βγαζεις αλλεργια...αλλα αφου εσεις ειστε τρισχειροτεροι απ αυτους....τι σκουζεις??????γερμανοτσολια σοροπληρωμενε?????

   1. avatar ΕΛΕΕΙΝΟ [για ανταποδοση του αχρηστε] ΤΡΟΛ ΤΗΣ ΝΔ

    ΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ...... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ ΑΠ ΕΞΩ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ ..... ΟΤΙ ΛΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΜΕΛΑΝΗ

 11. avatar ο ανόητος

  αχρηστερός μισθοφόρος συντροφοφασίστας εκφραστής του τυραννικού καθεστώτπς είναι ο καλύτερος διαφημιστής σου.

 12. avatar fire40

  Κύριε Καμπουρόπουλε. Ο καθημερινός αγώνας των ΑΜΕΑ και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν και τους στηρίζουν σε ένα κράτος που τώρα τελευταία προσπαθεί να κάνει κάποια πρώτα δειλά βήματα προς την ολοκληρωτική ένταξη των ατόμων στην κοινωνία, δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα κόμμα και κανένα πολιτικό πρόσωπο. Γιατί απλούστατα όλοι αυτοί που τώρα σας χαιδέυουν την πλάτη για να επωφεληθούν από την κατάστασή σας (βλέπε Πατούλη, Πολάκη κ.α) εως τώρα σας γυρνούσαν επιδεικτικά την πλάτη και μάλιστα αναφέρονταν στο πρόσωπό σας με τα πιο ανεπαίσχυντα λόγια. Για όλους αυτούς στην καθημερινότητά τους είσαστε ένα πρόβλημα και ένα βάρος που πρέπει να το αντιμετωπίσουν με οίκτο και επιδοματική πολιτική. Αμφιβάλλω βασίμως για την φιλική προς εσάς στάση της Ν.Δ. και την ένταξή σας στα ψηφοδέλτιά τους. Αμφιβάλλω καν για το παραμικρό ίχνος ανθρωπιάς που διακατέχει έστω έναν από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα. Είστε γι'αυτούς ένας πρόσφορος τρόπος για υφαρπαγή ψήφων και τίποτε άλλο. Πιστεύω βαθύτατα πως κακώς δεχτήκατε να εμπλακείτε σε ένα προεκλογικό αγώνα με τέτοιο υπόβαθρο, χωρίς να αμφιβάλλω για την πρόθεσή σας να μετέχετε σε ένα αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών των ΑΜΕΑ. Εν κατακλείδι θεωρώ ατυχέστατα τα γεγονότα και σας προτρέπω να ασχοληθείτε με την επιστήμη σας μέσω της οποίας μπορείτε να βοηθήσετε τον κόσμο. Η πολιτική δυστυχώς στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με τη βρωμιά και την αθλιότητα και δεν αξίζει σε κανένα αυτή η μεταχείριση.

 13. avatar φροιξος

  κακώς ενεπλάκης σε πολιτικά παιχνίδια! Θεωρητικα ο πολακης μπορει να σε βγάλει βουλευτή!

 14. avatar Μλμλμλ

  Πες μας ανοιχτά θα σου προσφέρει προσβασιμότητα μια θέση ευρωβουλευτή ή δεν λες όχι και στο κάτι παραπάνω ...

 15. avatar Demian 74

  Κανεις δεν αμφισβητεί ότι είσαι άξιος και μπράβο σου! Η αλήθεια ομως είναι ότι την πέταξες την κοτσάνα σου, παρότι ψυχίατρος ειπες καθαρά ότι είσαι κατά των επιδομάτων και των μορίων για τους ΑΜΕΑ, χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης η άποψη σου καθότι και ο ίδιος είσαι ΑΜΕΑ ξερεις.... και θα έπρεπε να απαιτείς περισσότερα δικαιώματα για αυτούς και όχι τις περικοπές τους. Κάποτε τους πέταγαν στον Καιαδα, αλλα με αγώνες κατέκτησαν ευνοϊκότερη μεταχείριση των αρτιμελών γιατί την δικαιούνται. Γιατί θες να το γυρίσεις πίσω...;

  1. avatar Demian 74

   Παρακαλούνται οι serial killers των σχολίων με τους φθινοντες αντίχειρες να δικαιολογήσουν με επιχειρήματα τις αρνητικές. Είπε ή δεν είπε ότι δεν θέλει επιδόματα και μόρια;

   1. avatar Guest01062016

    Ως guest δεν μπορώ να ψηφίσω, αλλά να σου πω δυο-τρία πράγματα να καταλάβεις. Από αυτά που διάβασα, δεν είπε πως είναι υπέρ της κατάργησης της πρόνοιας, είπε πως ο ΙΔΙΟΣ θα ήθελε να έχει ίσες ευκαιρίες με τους άλλους υποψήφιους. Μίλησε για τον εαυτό του και για μια πολύ συγκεκριμένη περίσταση. Επίσης θα σε καταψήφιζα γιατί κάνεις κήρυγμα περί Καιάδα σε ποιον; Στον ΑΜΕΑ που ξέρει καλύτερα από σένα τι σημαίνουν ανάγκη και πρόνοια. Ζει μια ζωή με την πρόνοια! Στον ΑΜΕΑ, επειδή κατεβαίνει "με τους άλλους". Κι παρότι αποδέχεσαι όλη αυτή την μικροψυχία απέναντι σε ένα ΑΜΕΑ, χειροπιαστά, θες να με πείσεις πως νοιάζεσαι για τα ΑΜΕΑ κι από πάνω (στη θεωρία)! Με ένα σωρό αερολογίες για το "κακό κι απάνθρωπο κεφάλαιο" τη στιγμή που έχεις έναν απάνθρωπο Πολάκη υφυπουργό και ένα κεφαλαιούχο Κόκκαλη υποψήφιο.

    1. avatar Demian 74

     Άρες μερες φίλε μου. Ο,τι θες καταλαβαίνεις κι εσυ σαν τον Κυμπουροπουλο. Είπε κανεις οτι είμαστε υπέρ του Καιαδα; Ποιες ίσες ευκαιρίες ζητά; Ίση ευκαιρία είναι ο ΑΣΕΠ. Τι άλλο θέλει; Δηλαδή τον χάλασε που μπήκε με μόρια αλλά διεκδικεί ίσες ευκαιρίες, πες μας εσυ τι κατάλαβες από αυτά που λέει ο ασυνάρτητος ποιητής που βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του. Εάν δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που θέλει να εννοήσει τοτε να μείνει σιωπηλός και όχι να μιλάει σαν την Πυθία.

     1. avatar Guest01062016

      Κάνεις κήρυγμα κοινωνικής ευαισθησίας σε ΑΜΕΑ. Αυτό είπα. Δεν είπα πως είσαι υπέρ του Καιάδα, αλλά ένα ΑΜΕΑ ξέρει καλύτερα από εσένα κι από εμένα τι σημαίνει και αναπηρία, αλλά και κράτος πρόνοιας. Το αν γίνεται κατανοητός όταν μιλάει, είναι άλλη ιστορία, αλλά και πάλι δεν νομίζω πως θα έπρεπε να μένει σιωπηλός. Στο κάτω-κάτω πολιτική και σιωπή δεν πάνε παρέα... Νομίζω πως κάποια πράγματα πρέπει να συζητιόνται μέχρι να βγει άκρη. Χωρίς προσβολές όμως. Δεν τα βάζω με τον Πολάκη για τη διαφωνία του με τον Κυμπουρόπουλο, αλλά για τις προσβολές: ντροπή για τα ΑΜΕΑ κτλ. Θα έλεγα πως είναι τιμή, αλλά νομίζω πρέπει να ακούσουμε τη γνώμη ΑΜΕΑ, γιατί έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει