Για τις δυσκολίες που βιώνει έπειτα από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, η οποία έπληξε και το δικό της σπίτι, με αποτέλεσμα να ζει στο υπόγειο, μίλησε η αδελφή της Άννας Βίσση, Νίκη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, Happy Day, επισήμανε πως μένει «στο υπόγειο το οποίο επισκευάσαμε, έπειτα από απόφαση με τον σύζυγό μου και τα παιδιά μου -γιατί κι εδώ κατέβηκε η φωτιά- αλλά αποφασίσαμε να μη φύγουμε ποτέ, επειδή εδώ είναι ο τόπος μας».

«Ο χειμώνας βγήκε δύσκολα. Είχαμε θέμα με τις βροχές, γιατί είναι η πλάκα του σπιτιού που χάσαμε. Βάλαμε νάιλον από πάνω για τη μόνωση, γιατί και το κρύο που αντιμετωπίσαμε ήταν δυσάρεστο», συμπλήρωσε.

Για το γεγονός ότι η αδελφή της Άννας Βίσση δεν πάει να μείνει σε εκείνη, απάντησε: «Τις πρώτες μέρες είχα πάει στην Άννα. Μετά, ήταν δική μας απόφαση να παραμείνουμε εδώ. Δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε. Βολεύτηκα σε μια μικρή κουζίνα που έχω φτιάξει με τα πιατάκια και τα ποτηράκια μου…».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ανέφερε: «Έχουμε καταθέσει τον φάκελο για την ανακατασκευή, όπως και άλλοι, αλλά δεν προχωρούν οι φάκελοι. Ειδικά για τα κόκκινα σπίτια δεν έχει βγει καμία άδεια ακόμα. Περιμένουμε την έγκριση γι’ αυτήν την αποζημίωση και αφού την πάρουμε, θα πρέπει να πάμε στην Πολεοδομία και να καταθέσουμε ξανά τους φακέλους μας». Και διευκρίνισε ότι τα σπίτια στην περιοχή «δεν είναι αυθαίρετα».

«Για όσους ενοικιάζουν δεν έχει δοθεί ακόμα το επίδομα ενοικίου. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παίρνουν συσσίτια. Το 2019, στην Αθήνα, ζούμε με συσσίτια από τον στρατό», προσέθεσε η Νίκη Βίσση. Και έστειλε το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να ξεχαστούν οι 101 ανθρώπους που έφυγαν και γι’ αυτούς πρέπει ο τόπος αυτός να ζωντανέψει».

Δείτε τις δηλώσεις της: