Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η συνταγογράφηση φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ. Στο φως έρχονται περιστατικά που αποτυπώνουν τη χαοτική λειτουργία ενός συστήματος που ήταν «καταδικασμένο» να καταρρεύσει.

Στο φάκελο των υποθέσεων που προκαλούν την κοινή γνώμη, είναι περιστατικό στο Ηράκλειο όπου «αναστήθηκαν οι νεκροί». Ο ΕΟΠΥΥ εντόπισε κυκλώματα απάτης στο νησί με νεκρούς να… ανασταίνονται και να παίρνουν φάρμακα. Συγκεκριμένα, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα έχουν κατατεθεί για αποζημίωση, σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους.

Τα πανάκριβα σκευάσματα απευθύνονταν ακόμη και σε νεκρούς. Η διαφθορά επεκτείνεται ακόμα και σε μεγάλες ιδιωτικές ιατρικές μονάδες όπου εντοπίσθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και παράβαση των συμβάσεων με πολλαπλή χρέωση νοσηλίων.

Οι επιτήδειοι έπαιρναν «ζεστό χρήμα» από τα κρατικά ταμεία με συνταγογραφήσεις «μαϊμού» σε ασφαλισμένους που δεν είναι εν ζωή, σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, ακόμα και μέσω συνταγογραφήσεων σε βιβλιάρια που έχουν κλαπεί και σε ασφαλισμένους που δε διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα.

Από τη διαφθορά φαίνεται ότι χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πλέον οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη καθώς τον έλεγχο παίρνουν πια το ΣΔΟΕ και η οικονομική αστυνομία.

Πηγή: prismanews.gr