«Eπιεικώς ατυχέστατη» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών την αναφορά του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδη, σε σχετική ανακοίνωση, για καρτέλ στην αγορά οπωροκηπευτικών

«Ουδέποτε έχει γίνει αναφορά από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε καρτέλ στην χονδρική αγορά οπωροκηπευτικών, τουναντίον, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, λόγω του έντονου και υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις τιμές των οπωροκηπευτικών, γεγονός που ενισχύεται και από τα σχετικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία δείχνουν διαρκή πτώση τιμών στα οπωροκηπευτικά σε σχέση με πέρσι» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος.

Ο Σύνδεσμος ρίχνει το «λάθος του κ. Κορκίδη σε κεκτημένη ταχύτητα». «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Κορκίδης, προέβη στο λάθος αυτό, από κεκτημένη ταχύτητα, καθώς το υγιές εμπόριο, δέχεται καίριο πλήγμα από την τρέχουσα οικονομική κρίση και ελπίζουμε να διορθώσει καθώς, οποιαδήποτε σοβαρή έρευνα σχετικά με την αγορά των οπωροκηπευτικών, θα τον οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο κλάδος αυτός, λειτουργεί με βασικό κανόνα τον υγιή ανταγωνισμό, την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς με ποιοτικά ελληνικά και εισαγόμενο προϊόντα, σε τιμές που σέβονται τον δοκιμαζόμενο έλληνα καταναλωτή».