Η μαζικότερη συμμετοχή των τελευταίων ετών ήταν το χαρακτηριστικό των χθεσινών εκλογών που διεξήχθησαν στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη των νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ καθώς και των εκλεκτόρων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ).

Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά περίπου 750 καθηγητές, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις προηγούμενες εκλογές (2011), στις οποίες είχαν ψηφίσει μόλις 412 μέλη ΔΕΠ. Τις περισσότερες έδρες έλαβε η νέα παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» (τρεις για τον ΕΣΔΕΠ και 11 για την ΠΟΣΔΕΠ), ενώ ακολουθούν η «Συσπείρωση Πανεπιστημιακών» που έχασε μία έδρα από την προηγούμενη αναμέτρηση (δύο έδρες για ΕΣΔΕΠ και οχτώ για ΠΟΣΔΕΠ), η επίσης νέα παράταξη «Ακαδημαϊκή Παρέμβαση» (δύο έδρες για τον ΕΣΔΕΠ και εφτά για ΠΟΣΔΕΠ), Η «Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναγέννησης» (μία και εφτά αντίστοιχα) και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (μία και τέσσερις αντίστοιχα).

Η μεγάλη συμμετοχή των καθηγητών στις εκλογές εξασφαλίζει δέκα περισσότερους εκλέκτορες για το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ (37), σε σύγκριση με το 2011 (27). Βρέθηκαν 13 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.