«Πρόθυμοι για διάλογο με το ΥΠΠΟΑ», δηλώνουν οι αρχαιοφύλακες, μετά την τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα (8.00- 11.00 π.μ.).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Φύλαξης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), η «προγραμματισμένη στάση εργασίας, που αποφασίστηκε ομόφωνα από τη διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ», είχε συμμετοχή που «κυμάνθηκε πάνω από 90% αποδεικνύοντας ότι οι αρχαιοφύλακες στηρίζουν τις αποφάσεις του σωματείου τους και είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε άσχημη εξέλιξη».

Η ΠΕΥΦΑ, επίσης, ζητά «συγνώμη από τους επισκέπτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν αυτό το τρίωρο που διήρκησε η στάση εργασίας. Κάθε απεργιακή κινητοποίηση οποιουδήποτε κλάδου, έχει κόστος για οποιονδήποτε πολίτη Έλληνα ή ξένο», προσθέτει, για να καταλήξει: «Είμαστε πρόθυμοι για διάλογο με το ΥΠΠΟΑ στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τους αρχαιοφύλακες, αλλά και προβλήματα που αφορούν εν γένει τη λειτουργία και την ασφάλεια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.