Για τον εφιάλτη που έζησε από τον Νοέμβριο του 2017 όταν και συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη μίλησε το μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου.

Μετά την αθώωσή της, το 21χρονο μοντέλο επέστρεψε στην Ελλάδα και στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη.

Ένα μήνα μετά το τέλος της μεγαλύτερης περιπέτειας που έζησε, μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha, για όλα εκείνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο, την παγίδα με τα ναρκωτικά, τις δύσκολες ώρες στις φυλακές μέχρι και την ανακοίνωση της απόφασης.

«Η περιπέτειά μου με ωρίμασε, πλήγωσα ανθρώπους που με αγαπούσαν, την οικογένειά μου» εξομολογείται η Ειρήνη Μελισσαροπούλου για τον εφιάλτη που πέρασε όταν την παγίδευσε στην Αιθιοπία ένας «αδερφικός» όπως τον χαρακτήρισε φίλος της από τη Ρουμανία.

«Με παγίδευσε με ναρκωτικά»

Αποκαλύπτει πώς την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο «φίλος» της από την Ρουμανία όταν της έφερε έναν ορειβατικό σάκο για να βάλει τα ρούχα της: Μου είπε: «Ορίστε η τσάντα είναι εδώ».

Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει, άνοιξα τα φερμουάρ, είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του.

«Βρέθηκε η κοκαΐνη και έπαθα σοκ. Είχα χάσει τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Έκλαιγα. Δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής εκεί πέρα ούτε κάποιος να μου εξηγήσει τι γινότανε και για ποιο λόγο βρίσκονταν τα ναρκωτικά στην τσάντα» είπε.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου βρέθηκε ξαφνικά στο ίδιο κελί με βαρυποινίτισσες και εγκληματίες: «Είχα δει τα πάντα. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: “Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω; Και με βρίζανε”».

«Πάγωσα όταν έμαθα για την αθώωση μου»

Όταν έμαθε για την αθώωσή της δεν το πίστευε. «Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το “not guilty” καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Κρίσιμο στοιχείο για την αθωωτική απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας, ήταν το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό της Ειρήνης. Οι ένορκοι έλαβαν επίσης υπόψιν το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της και το γεγονός ότι δεν ταξίδευε με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά ή πολλά κινητά, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διακινητές ναρκωτικών.

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αμφιβολίες μπορούμε για την ενοχή της» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του Alpha ο δικηγόρος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Περιγράψαμε πώς αντέδρασαν οι τελωνειακοί όταν είδαν την αντίδραση της, είχε βάλει τα κλάματα , συγχυσμένη, και της είπα παίζοντας το ρόλο του διαβόλου, ότι “μπορεί να έβαλες τα κλάματα επειδή σε έπιασαν” , αλλά η πρώτη αμφιβολία δημιουργήθηκε», είπε ο κ. Κεχαγιόγλου περιγράφοντας την υπερασπιστική γραμμή για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου και πρόσθεσε.

«Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, διευθύνσεις ανθρώπων που να την περιμένουν στο Χονγκ Κονγκ, κάποιον ανταποκριτή, δεν είχε τέτοιο θέμα η Ειρήνη. Είπε ότι πήγε να κάνει μια φωτογράφιση και φαινόταν αληθοφανές». Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου αυτά ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στην αθώωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου.

«Είναι μια όμορφη κοπέλα και δημιουργήθηκε αμφιβολία κατά ποσό είναι βαποράκι. Ήταν ντυμένη εκθαμβωτικά με κόκκινη φούστα ψηλές δερμάτινες μπότες, όποιος θέλει να κρυφτεί δεν θέλει να τραβήξει προσοχή» κατέληξε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ζει πλέον στη Μυτιλήνη και όνειρό της όνειρό της είναι μία ήρεμη ζωή, να σπουδάσει και να «καθαρίσει» το όνομά της.