Επιστρατεύτηκαν σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Άνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικοί της Ασφάλειας για να βγάλουν μέσα από την κατάληψη στην οδό Λέλας Καραγιάννη στα Πατήσια δεκαέξι άτομα που προσήχθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η Αστυνομία, μετά από ώρες και από… έρευνες, όπως είπαν στελέχη της, για τις οποίες υπήρξε η ανακοίνωση ότι δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο, απομακρύνθηκαν από το κτίριο με αποτέλεσμα να μπουν μέσα σε αυτό, άτομα και αμέσως να υψώσουν πανό…

Όπως ισχυρίζονται μέλη της κατάληψης, δεν πρόκειται περί άντρων, αφού στην ιστοσελίδα τους, έχουν φωτογραφίες με εκδηλώσεις για παιδιά που πραγματοποιούν κατά καιρούς. Κι αυτή, λένε, είναι η απάντησή τους στην κρατική καταστολή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 24 χρόνια της κατάληψης, είχε δημιουργηθεί παιδικό παιχνίδι, γεύμα για τα παιδιά καθώς και προβολή κινουμένων σχεδίων.

Τα μέλη της κατάληψης μάλιστα παρουσίαζαν την εκδήλωση με τίτλο «Ελεύθερα παιδιά σε ελεύθερους χώρους, για έναν ελεύθερο κόσμο!» και ανέφεραν: «Το παιχνίδι, η φαντασία, η ενέργεια και η κοινωνικότητα των παιδιών είναι το πρωταρχικό υλικό που διαθέτουν για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Η απάντηση μας αξίζει να είναι η δημιουργική πλαισίωση αυτού του υλικού, με κριτήριο την ατομική εξέλιξη και την κοινωνικοποίησή τους».

Και γι’ αυτό δημοσιεύουν στο μπλογκ της κατάληψης (http://squathost.com/lelas_k/index.htm), τις φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε τότε, προκειμένου, να δείξουν, όπως υποστηρίζουν, τι κρύβεται -σε κάποιες περιπτώσεις- πίσω από τις καταλήψεις.