Σε στάση εργασίας την Παρασκευή οι αρχαιοφύλακες

Ζητούν μεταξύ άλλων προσλήψεις και ενιαίο ωράριο


ΕΛΛΑΔΑ
8:00
09/04/2019
Σε στάση εργασίας την Παρασκευή οι αρχαιοφύλακες
1
loading

Τρίωρη προειδοποιητική κινητοποίηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Παρασκευή 12 Απριλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί αποφάσισε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Τα αιτήματα, τα οποία η ένωση χαρακτηρίζει επιτακτικά, είναι:

 • Η συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και η απρόσκοπτη καταβολή εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό. Παράλληλα ζητούν άμεσα το νέο οργανισμό του ΤΑΠΑ προκειμένου να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει.
 • Διεκδικούν η 6η μέρα εργασίας τους να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση και επιπλέον υπόκεινται σε όλες τις
  νόμιμες κρατήσεις.
 • Άμεση συμπλήρωση και ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου και υλοποίηση της δέσμευσης της υπουργού όσον αφορά το Υπερταμείο.
 • Να ολοκληρωθεί άμεσα η πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων που εκκρεμεί στο ΑΣΕΠ και είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό από το 2016. Ακόμα, ζητούν να γίνει άμεσα αίτημα για ακόμα 500 προσλήψεις μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία.
 • Εφαρμογή του Οργανισμού σχετικά με τα γραφεία φύλαξης και τους αρχιφύλακες ώστε να εφαρμόζονται αξιοκρατικές διαδικασίες στις θέσεις ευθύνης.
 • Ενιαίο πλαίσιο ωραρίου για όλη την Ελλάδα προς όφελος του τουρισμού και των εργαζομένων.

Η ΠΕΥΦΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις κινητοποιήσεις της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ΙΔΙΩΣ Οι Αρχαιοφυλακες πρεπει να μη ΑΠΕΡΓΟΥ Ν !

  Η απεργια στα Μουσεια ειναι απαραδεκτη ειναι αντεθνικη ειναι βαρβαρος ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ της Ελλαδας ! απεναντι σε ενα εθνικο προιον που ειναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ! Για να εργαζεσαι σε αυτον τον κλαδο ΟΦΕΙΛΕΙΣ να εισαι πατριωτης να εισαι Ελληνας να εχεις ΕΘΝΙΚΗ συνειδηση ιδε αλλως μη πας για Αρχαιοφυλακας ! Δυστυχως ο Συνδικαλισμος και το καθεστος ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ που τον τρεφει και τον διατηρει επισυρουν ΔΕΙΝΑ στον ΤΟΠΟ ! ...............ΙΑΣΩΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει