Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις υποθέσεις συνταξιοδότησης που ενώ εκκρεμούν, στο σύστημα φαίνεται πως έχουν «κλείσει», μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ, Α. Νικολόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα και σοβαρό προβληματισμό στους συνταξιούχους, που ενώ δεν έχουν χάσει τα δικαιώματά τους, δεν φαίνονται στις λίστες.

«Γίναμε δέκτες κάποιων καταγγελιών από συναδέλφους μας ότι παρουσιάστηκε το φαινόμενο κάποιες συνταξιοδοτικές υποθέσεις που ήταν σε εκκρεμότητα στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ, να φαίνονται κλεισμένες. Στη δική μας ορολογία αυτό σημαίνει ότι είτε έχει βγει εγκριτική είτε απορριπτική είτε ότι έχει εκδοθεί κάποιο έγγραφο προς τον ασφαλισμένο» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

«Σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι που έρχονταν στις υπηρεσίες και διαπίστωναν κάτι τέτοιο, υπήρχαν αντιδικίες με τους υπαλλήλους που τους έλεγαν ότι η υπόθεση έχει κλείσει, καθώς δεν είχαν λάβει κάποιο έγγραφο» συνέχισε.

Όσο για το πόσοι είναι οι ασφαλισμένοι τους οποίους αφορά το ζήτημα, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Δεν ξέρει κανένας για πόσες υποθέσεις πρόκειται. Ο κόσμος φυσικά δεν χάνει τα δικαιώματά του, απλώς δεν φαίνεται το συνταξιοδοτικό του αίτημα στις εκκρεμότητες».

«Τα επεισόδια έντασης που έγιναν με τα ξεσπάσματα εναντίον των συναδέλφων, μας γνωστοποίησαν και το πρόβλημα. Εμένα με απασχολεί περισσότερο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο έργο που έχουν αναλάβει, λόγω του ότι δεν έχουμε λογισμικό για να βγάλουμε τις αποφάσεις» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε και για την ελλιπή ενημέρωση που έχουν οι υπάλληλοι από το υπουργείο: «Ο αριθμός των εκκρεμοτήτων έχει γίνει πλέον κρατικό μυστικό. Το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν μας δίνει τους ακριβείς αριθμούς των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν».