Με το επιχείρημα ότι «η Κυριακή ανήκει στο Θεό», ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος εκφράζει, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές.

«Η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασσωνικές και τις αθείστικες αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξη υπόλοιπες ἐργάσιμες ημέρες της εβδομάδος “ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου”, όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, επιχειρεί να ανοίξει τα καταστήματα και την “άλλη”, την “εβδόμη ημέρα” ή αλλοιώς “τήν ημέρα του Κυρίου”, έτσι ώστε να ανατραπεί εκ βάθρων η όποια ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι η μόνη ημέρα (η Κυριακή) που ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει είτε ως πιστός χριστιανός, με τον εκκλησιασμό της Κυριακής, είτε ως οικογενειάρχης, με την κοινή οικογενειακή τράπεζα και την εν γένει οικογενειακή του ζωή, είτε ως κοινωνική μονάδα με την συμμετοχή του σε κοινωνικές υποχρεώσεις, δηλ. σε στιγμές χαράς ή λύπης των ανθρώπων του κοινωνικού ιστού, που αποτελούν άλλωστε και το περιβάλλον μας, είτε ως εργαζόμενος και μοχθώντας σε καθημερινή βάση. Με την αργία της Κυριακής ο εργαζόμενος έχει την δυνατότητα να ξεκουρασθή, ο μαθητής να πάρει μια ανάσα, η οικογένεια να πραγματοποιήσει μια εκδρομή, ένα προσκύνημα κλπ.».