Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας έφεραν στο φως τα social media και τους νέους τρόπους «διαφήμισης» της πορνείας μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα.

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, η Άννα, μία εκδιδόμενη γυναίκα, μίλησε για τον τρόπο που προωθεί την εργασία της μέσω των κοινωνικών δικτύων και των προφίλ που διατηρεί. Εξηγεί τον τρόπο που οι πιάτσες έχουν μεταφερθεί από τα κακόφημα σοκάκια και τις πλατείες στα ηλεκτρονικά «σοκάκια» των κοινωνικών δικτύων, μόνο που εκεί έχουν μπει και εκατοντάδες κοπέλες που εργάζονται παράνομα στο σεξ.

«Εκτός από εμάς που είμαστε καιρό στη δουλειά, έχουν μπει και νεότερες κοπέλες που ανεβάζουν φωτογραφίες με μαγιό. Μπορεί να τσιμπήσουν τηλεφωνάκι και να παίξει μια ιστορία ανάλογη με τη δική μου» ανέφερε. «Δεν είναι νόμιμα εκδιδόμενες, είναι κορίτσια της διπλανής πόρτας».

Μάλιστα η Άννα δήλωσε πως υπάρχουν περιπτώσεις και ανηλίκων κοριτσιών που «ψαρεύουν» στο διαδίκτυο: «Μπορείς να δεις και 15χρονα, μπορείς να δεις και 40άρες. Είναι εύκολο χρήμα. Μπορεί να είναι και επικίνδυνο όμως».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ένας άνθρωπος που διατηρεί site με ερωτικές αγγελίες: «Τραβάνε κάποιες φωτογραφίες προκλητικές ή στο Instagram ή στο Facebook ώστε να τους στείλουν μηνύματα. Δεν υπάρχουν ηλικίες εκεί ούτε απαγορεύσεις. Είναι από κορίτσια του σχολείου μέχρι μεγάλες, παντρεμένες με παιδιά».

Ο διαχειριστής ερωτικών σελίδων αποκάλυψε μάλιστα πως γνωρίζει και την περίπτωση που μάνα και κόρη εκδίδονταν μαζί: «Ήξερα και περίπτωση που μάνα και κόρη το κάνανε στην Καλλιθέα».

«Η ταρίφα κινείται από 40 μέχρι 2.000 ευρώ. Αναλόγως πόσο γνωστή είναι η κοπέλα. Υπάρχουν μοντέλα, τραγουδίστριες, όχι Α’ κατηγορίας. Ο,τιδήποτε κινείται και προκαλεί. Οι απλές κοπέλες είναι πολύ μεγάλο ποσοστό. Τεράστιο. Αλλά έχουν άγνοια κινδύνου. Έχει τύχει πολλές φορές να έχουν υποστεί βιασμό, ξυλοδαρμό» καταλήγει ο άνδρας.