Ανακοίνωση της Cosmote για απόπειρα εξαπάτησης των καταναλωτών της

Συμβουλές προς συνδρομητές που πιθανώς έπεσαν θύματα των επιτήδειων


ΕΛΛΑΔΑ
13:39
22/03/2019
Ανακοίνωση της Cosmote για απόπειρα εξαπάτησης των καταναλωτών της
1
loading

Για απόπειρα εξαπάτησης συνδρομητών Cosmote σταθερής από τρίτους, με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητώντας προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης, προειδοποιεί τους συνδρομητές της η εταιρεία.

«Ενημερώνουμε τους συνδρομητές μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν τον ΟΤΕ, πραγματοποιούν κλήσεις σε τηλέφωνα πελατών Cosmote  σταθερής, και με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στο router ή το e-mail τους, ζητούν προσωπικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούν από τους συνδρομητές την εγκατάσταση λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπολογιστές τους (π.χ. TeamViewer)» εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, την οποία δημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους συνδρομητές της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν ζητά στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες της τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης σε συστήματα ή υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση δεν καλεί τους πελάτες της, ζητώντας τους να εγκαταστήσουν τέτοιου είδους προγράμματα στον υπολογιστή τους.

«Αν κάποιος συνδρομητής θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, παρακαλούμε να επικοινωνήσει άμεσα με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών, στο 13888. Για τον Όμιλο ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές, για κακόβουλες και παράνομες πράξεις» καταλήγει η ανακοίνωση της Cosmote.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Εντάξει θύματα

    υπάρχουν πάντα σε ένα κοινωνικό σύνολο, πώς θα επιβιώσουν και απατεώνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει