Αντιδράσεις μετά τον τραυματισμό γιατρού από πτώση ασανσέρ στο Ιπποκράτειο

Διαμαρτυρία ΙΣΑ και ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία


ΕΛΛΑΔΑ
15:27
18/03/2019
Αντιδράσεις μετά τον τραυματισμό γιατρού από πτώση ασανσέρ στο Ιπποκράτειο
2
loading

ΙΣΑ και ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασαν μέσω ανακοινώσεων τη διαμαρτυρία τους και ταυτόχρονα την ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, έπειτα από τον τραυματισμό γιατρού στο Ιπποκράτειο, μετά από πτώση του ασανσέρ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι πρόκειται για ακόμα ένα πρωτοφανές γεγονός που αναδεικνύει, όπως υποστηρίζει, την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται -για άλλη μία φορά- εγκυμονούν κινδύνους, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.

«Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν, δυστυχώς, δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συντήρηση, τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και των κτιριακών υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Για άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου από πτώση ασανσέρ σε νοσοκομείο, που έρχεται να καταδείξει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όπως αναφέρει, «την Παρασκευή 15/3/2019 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Αθηνών, γιατρός ο οποίος μετέφερε με το ασανσέρ φορείο για να χειρουργηθεί επείγον περιστατικό, ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ υποχώρησε η καμπίνα και βρέθηκε η οροφή της να έχει καταπλακώσει το πόδι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο γιατρός, τον οποίο επισκεφθήκαμε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και χειρουργήθηκε, γιατί το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο δεν διαθέτει Ορθοπεδική Κλινική, φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι του, αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Ο ίδιος μας περιέγραψε ότι υπήρχε συντηρητής από ιδιωτική εταιρεία στο Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα συντηρούσε τα ασανσέρ. Ο ίδιος κατηγορηματικά μάς είπε ότι το ασανσέρ αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αντικατασταθεί (έτος κατασκευής 2008). Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει ποιος πραγματικά ευθύνεται».

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες», καταλήγει η τοποθέτηση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar …………

    Άραγε του ζήτησαν φακελάκι για τον χειρουργήσουν...

  2. avatar Ευριπίδης ????

    Σαν να το ακούω τώρα από τον ΥΠΟΥΡΓΟ. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ θέματα με τα ασανσέρ στα Δημ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ είναι καθημερινά γιατί δεν πληρώνουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει