Διευκρινίσεις αναφορικά με το κατά πόσον επιτρέπεται ή απαγορεύεται η ανάκρουση του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση του καταδρομέα που πέφτοντας με αλεξίπτωτο τραγουδούσε το συγκεκριμένο εμβατήριο και κατέγραφε την στιγμή με το κινητό του.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως «ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή” από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το ΓΕΣ ανακοίνωσε πως «ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων. Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας. Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».