Εμβρόντητος δήλωσε ότι έμεινε ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος από την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά να γίνει ανταλλαγή του Δρομέα, του γλυπτού που υπάρχει απέναντι από το Χίλτον, με ένα άγαλμα από τα Σκόπια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι πράγματι «η υπουργός με κάλεσε στο γραφείο της την Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα και μου είπε ότι υπάρχει μια ιδέα να ανταλλάξουμε τον δρομέα με ένα άγαλμα από τα Σκόπια. Εγώ έμεινα εμβρόντητος και πέραν του αστείου της υπόθεσης, της είπα φυσικά όχι».

«Αυτό που με συγκλονίζει» επισήμανε ο κ. Κώστας Βαρώτσος «είναι ότι η κυρία Ζορμπά επιχείρησε να διαψεύσει τη συνάντησή μας στην οποία ήταν παρόντες και άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην μπιενάλε της Βενετίας».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρώτσος εξέφρασε τον φόβο του ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα της Αθήνας.

«Ευτυχώς εγώ ζω και προστατεύω τον Δρομέα, φοβάμαι όμως ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα της Αθήνας, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη μπροστά από την παλιά βουλή» είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.