Δε θέλει να ρίξει «λάδι στη φωτιά» ο διεθνής σέντερ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, σχολιάζοντας τις νέες κοινωνικές τάσεις και τα όσα είχε πει πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, περί της «ελληνικότητας» του αθλητή.

Μιλώντας στον «Επενδυτή» ο διεθνής σέντερ δήλωσε ότι η κρίση έχει αγγίξει και το δικό του περίγυρο. «Καταλαβαίνω από το κοντινό μου περιβάλλον πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Βλέπω τους φίλους μου να προσπαθούν κάθε μέρα να βγάλουν άκρη με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση τις προσπάθειες, κάθε μέρα κάνουν το καλύτερο δυνατό και νομίζω ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Βέβαια, τα προβλήματα υπάρχουν, όμως ελπίζω να λυθούν σύντομα για να βοηθηθεί η Ελλάδα, ο κόσμος, και να φύγουμε από αυτή την “κατηφόρα” που έχουμε πάρει».

Ερωτηθείς για τα σχόλια περί «ελληνικότητάς του», ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, απάντησε: «Ξαφνιάστηκα όταν τέθηκε το θέμα. Βέβαια, υπέθεσα ότι μελλοντικά θα προέκυπτε κάποια αναφορά στο πρόσωπό μου. Έτσι όπως πήγαινε το πράγμα, θα γινόταν και κάτι τέτοιο, αλλά προσωπικά δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να αποδείξω ποια είναι η εθνικότητά μου. Μεγάλωσα στην Ελλάδα με σωστές αξίες που έχει κάθε ελληνική οικογένεια. Τώρα, δεν μπορώ να πω ότι όταν τ’ άκουσα εκνευρίστηκα, ούτε ότι θέλησα να προκαλέσω καβγά. Δεν είχε νόημα για μένα, δεν είχε βάση… Θα μπορούσα να πω ότι στεναχωρήθηκα κιόλας, αλλά εντάξει, δε στεναχωρήθηκα».