Αναταραχή επικρατεί τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και στο δήμο Ηρακλείου καθώς το σύστημα διαχείρισης πληρωμών «πέταξε έξω» από τα μητρώα του 44 εργαζομένους.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, οι 44 συνολικά εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, είναι αναστατωμένοι αφού το συγκεκριμένο σύστημα «πέταξε έξω» τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ήταν οι πρώτοι υποψήφιοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα με το νέο καθεστώς που φέρνει ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης.

Εντελώς αιφνιδιαστικά, οι 17 υπάλληλοι των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης πληροφορήθηκαν ότι το Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Πληρωμών τους διαγράφει από τα μητρώα.

Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης, το προηγούμενο διάστημα είχαν εφησυχάσει με τη διαβεβαίωση ότι οι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα είναι κάτω από 10 στον αριθμό, άρα το συγκεκριμένο καθεστώς δεν επηρεάζει την περιφέρεια.

Με αυτή την απόφαση όμως, ανατρέπονται τα πάντα, με το πρόβλημα στη λειτουργία της περιφέρειας να.. έρχεται.
Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Κρήτης εμφανίζεται έτοιμη να κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων, προκειμένου οι 17 εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις τους.

Όμοια είναι η κατάσταση στο δήμο Ηρακλείου, όπου όλοι νόμιζαν ότι μετά την πληρωμή της Δευτέρας ο κίνδυνος είχε απομακρυνθεί. Το «σύστημα» έβγαλε «εκτός» 27 εργαζόμενους στο δήμο Ηρακλείου. Και στη Λότζια επικρατεί αναταραχή, ενώ αύριο αναμένεται να επιστρέψει στο Ηράκλειο ο δήμαρχος, προκειμένου να εξετασθούν πιθανοί τρόποι αντίδρασης.

(Φωτογραφία αρχείου)