Έκλεισε ο κύκλος των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από το δήμο Θεσσαλονίκης. Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά ήταν η πρώτη και τελευταία μάρτυρας σ’ αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Αμετακίνητη στις απόψεις της, η Αν. Τσεμπερά επέμεινε και σήμερα, απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, τόσο για το ύψος της υπεξαίρεσης στα 51,4 εκατ. ευρώ όσο και για την κατανομή ευθυνών στους 18 κατηγορούμενους.

Η οικονομική επιθεωρήτρια κατέθεσε συμπληρωματικά χθες και σήμερα, ύστερα από πρόσκληση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση.

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της σημερινής διαδικασίας ήταν το ξέσπασμα του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη: «Κύριε πρόεδρε το παιδί μου είναι απομονωμένο από τους συμμαθητές μου στο σχολείο του γιατί πιστεύουν ότι ο πατέρας του είναι κλέφτης. Είμαι κλέφτης κυρία Τσεμπερά;», ρώτησε την οικονομική επιθεωρήτρια που βρισκόταν σε απόσταση μόλις ενός μέτρου από τον ίδιο.

«Ισχύουν όσα έχω πει στην κατάθεσή μου για όλους τους αντιδημάρχους», του απάντησε η οικονομική επιθεωρήτρια.
Η δίκη διακόπηκε το μεσημέρι και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να καταθέσουν περίπου πενήντα μάρτυρες υπεράσπισης.