Πάνω από 240 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε 14 ώρες στην Κρήτη

Το νησί πλήττεται ξανά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα


ΕΛΛΑΔΑ
17:11
25/02/2019
Πάνω από 240 χιλιοστά βροχής έπεσαν σε 14 ώρες στην Κρήτη
1
loading

Ισχυρά φαινόμενα συνεχίζουν να εκδηλώνονται στην Κρήτη το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019. Ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες πλήττουν το νησί αφήνοντας πίσω τους πολύ μεγάλες ποσότητες νερού ενώ ένας άνδρας αγνοείται αφού το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σταθμό του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ασή Γωνιά Χανίων καταγράφηκαν σχεδόν 240 χιλιοστά βροχής μέσα σε 14 ώρες, ενώ στο Σέμπρωνα Χανίων κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν πάνω από 220 χιλιοστά. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έως τις 14:00 της Δευτέρας 25/02.

Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής κατέγραψαν κάποιοι από τους σταθμούς του Meteo που είναι εγκατεστημένοι στο νομό Χανίων. Νέες πλημμύρες και καταστροφές αναφέρονται συνεχώς, ενώ αγνοείται ένας άνδρας στην περιοχή των Βρυσών. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το μεσημέρι της Δευτέρας 25/02.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar E.Λευτέρης

    Ωραία δεδομένα άμα είσαι μετεωρολόγος... Φαντάζομαι στους πιο πολλούς η αναφορά αριθμών δεν λέει κάτι. Χρειάζεται ένα μέτρο σύγκρισης, όπως πχ πόσο είναι όλο τον μήνα κατά μέσο όρο ή κάτι τέτοιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει