Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την περικοπή της διδασκαλίας της δεύτερης γλώσσας στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος, Γρηγόρης Θεοδωρίδης και ο γραμματέας, Ανδρέας Εξαδάκτυλος, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας αναφορικά με τη μη διδασκαλία της Β΄ Ξένης Γλώσσας (Γερμανικής/Γαλλικής) στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες του Σχολείου μας για εκπαιδευτικούς Γερμανικής/Γαλλικής γλώσσας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες εδώ και μήνες στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα 05/12/2012 καθηγητές για να διδάξουν το μάθημα.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης καθυστέρησης είναι η μη εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και η εξίσου σημαντική στέρηση των παιδιών μας από το αγαθό της δωρεάν εκμάθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε.

Επίσης από την έλλειψη εκπαιδευτικών Γερμανικής/Γαλλικής γλώσσας δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση των παιδιών, χωρίζοντας τα σε αυτά που διδάσκονται τη 2η ξένη γλώσσα και σε αυτά που χωρίς δική τους ευθύνη τούς στερείται αυτή η δυνατότητα.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καλυφθεί το κενό των εκπαιδευτικών Γερμανικής/Γαλλικής στο Σχολείο μας και να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει η διδασκαλία της ξένης γλώσσας που επέλεξαν τα παιδιά μας».

Πηγή: rodiaki.gr