Σε καταγγελία για τον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών από το Πακιστάν, εργατών σε κτηνοτροφική μονάδα, από τον εργοδότη τους, στη Λάρισα, προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, «στη Λάρισα, στις 08/02, σε μία κτηνοτροφική μονάδα, ο εργοδότης μαζί με δύο φασιστοειδής μπράβους, επιτέθηκαν σε δύο εργάτες που ζήτησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα από την απασχόληση τους».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, «τους χτυπούσαν και φώναζαν: “Μην ζητάς λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω”», ενώ επίσης φέρεται να τους είπαν ότι «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανέναν Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα» και «θα σας δώσουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι».

Μάλιστα, η ΚΕΕΡΦΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία.

Επίσης, στην ίδια καταγγελία, αναφέρεται ότι «στη Νίκαια, στις 09/02, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυμάτισαν» έναν εργάτη λαϊκών αγορών «και τον συνέλαβαν, καταλογίζοντας αρχικά ότι είχε κλέψει το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν, το οποίο ανήκε σε φίλο του. Είχαν προσαγάγει και έναν δεύτερο που ήταν μαζί του, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος».

«Επιχειρώντας να συγκαλύψουν τη ρατσιστική βίαιη και αδικαιολόγητη πρακτική τους», σημειώνεται στην καταγγελία μήνυσαν τον συγκεκριμένο άνδρα «για αντίσταση κατά της αρχής, όταν ο ίδιος ζήτησε να κάνει μήνυση». Η δίκη έχει οριστεί για τις 21 Φεβρουαρίου.