Κριτική στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης αλλά και τα ΜΜΕ, άσκησε ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδης, στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Για τη δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ο κ. Ιωακειμίδης σημείωσε ότι «η απαξίωση της Αυτοδιοίκησης έχει φθάσει στο 90%. Αυτό συμβαίνει διότι τα καλά χρόνια της αυτοδιοίκησης, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, ταυτίστηκαν με την κεντρική εξουσία. Αυτό πληρώνουμε τώρα. Η δική μου γενιά έκανε πράματα και θάματα. Και τώρα την πληρώνουν οι νέοι που δεν φταίνε. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να έχουμε μια αυταρέσκεια. Όμως, πρέπει να μπούμε σε κατάσταση εσωστρέφειας και να κοιτάξουμε τον καθρέφτη».

Αναφερόμενος στα ΜΜΕ, σημείωσε ότι «κάθε φορά που η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, τα ΜΜΕ θυμούνται τα κακά που υπάρχουν εδώ και χρόνια». Και επιδοκίμασε την πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να διαμαρτυρηθεί το περασμένο Σάββατο έξω από κτίριο τηλεοπτικού σταθμού.