Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ το Παν-Ναυτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Στο συνέδριο θα γίνει απολογισμός δράσης, διενέργεια ελέγχου διοικητικών και οικονομικών πράξεων της διοίκησης, προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα, αλλά και εκλογή νέου γενικού γραμματέα.

Το συνέδριο, που συγκαλείται κάθε πέντε χρόνια, θα ανοίξει με ομιλία του ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν και όσοι θέλουν από τους 76 αντιπροσώπους των 14 ναυτεργατικών σωματείων, που συμμετέχουν στην ανώτατη συνδικαλιστική Οργάνωση των Ελλήνων ναυτεργατών.

Οι 14 ναυτεργατικές ενώσεις είναι οι εξής: Πλοιάρχων, Μηχανικών, Ραδιοτηλεγραφητών- ραδιοηλεκτρονικών αξιωματικών, Μηχανικών Εσωτερικής Καύσης, Οικονομικών αξιωματικών, Φροντιστών, Ηλεκτρολόγων, Ναυτών, Πληρωμάτων μηχανών «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Θαλαμηπόλων, Μαγείρων, Προσωπικού Τροφοδοσίας,,Κυβερνητών Ιστιοφόρων, Ναυτών Μότορσιπς -Πετρελαιοκινήτων.

Στο έκτακτο συνέδριο της ΠΝΟ, το Φεβρουάριο του 2012, τα ναυτεργατικά σωματεία απέρριψαν πρόταση για τροποποίηση και αλλαγή του καταστατικού της συνδικαλιστικής οργάνωσης, στην οποία είχε ζητηθεί η θέσπιση ως εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής για όλα τα όργανα της ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων.