Καθοριστικά θα συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη η ίδρυση Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στη Θεσσαλονίκη, εφόσον η πόλη επιλεγεί ως έδρα για τη νέα Σχολή, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με επιστολές προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ανοίξει νέους δρόμους και προοπτικές για την ανάπτυξή της. Ένα σημαντικό βήμα, προς την κατεύθυνση αυτή, θα αποτελέσει η λειτουργία, στην πόλη, της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Mάνατζμεντ, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, να προσελκύσει σπουδαστές από την ευρύτερη Ευρω-Μεσογειακή περιοχή αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων και τη Ρωσία», υπογραμμίζεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή προς την κ. Κεφαλογιάννη.

Στην επιστολή προς τον κ.Τζιτζικώστα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου τον συγχαίρει για την πρόταση του περί ίδρυσης της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνετζμεντ στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατατέθηκε επ’ ευκαιρία της 28ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia.

Στη διάρκεια συνάντησης στη Θεσσαλονίκη η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε στον κ. Τζιτζικώστα το σχέδιο για την ίδρυση διεθνούς Ανώτατης Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στην Ελλάδα, που έχει δρομολογηθεί από κοινού με τον υπουργό Παιδείας.

Η νέα ανώτατη σχολή θα είναι τριτοετούς φοίτησης και θα προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην αγγλική γλώσσα, ώστε να προσελκύσει σπουδαστές από την ευρύτερη ευρώ-μεσογειακή περιοχή, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με οικονομική συμμετοχή των σπουδαστών αυτών.

Ο κ. Τζιτζικώστας, από την πλευρά του, ζήτησε από την υπουργό η σχολή να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτό συμβαδίζει με τη στόχευση να συμμετέχουν φοιτητές από τις Βαλκανικές χώρες και τη Ρωσία.