Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ

Αναβαθμίζεται η εκπαίδευση για τον τουρισμό


ΕΛΛΑΔΑ
4:46
21/11/2012
Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ
4
loading

Πρωτοβουλίες αναβάθμισης στην εκπαίδευση για τον τουρισμό, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη.

Ιδρύεται Ανώτερη Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού με σπουδές, στην ελληνική και την αγγλική, προκειμένου η Ελλάδα, όπως πρωτοστατεί στην τουριστική βιομηχανία, να πρωτοστατήσει και στην τουριστική εκπαίδευση. Στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία. Επιπλέον, αναμορφώνεται η δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, στα Τεχνολογικά Λύκεια, απελευθερώνονται και ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης. Όλα αυτά, όπως σημείωσαν οι δύο υπουργοί, με πόρους του ΕΣΠΑ, που έως χθες λίμναζαν.

«Ο τουρισμός μαζί με την εμπορική ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Κι αυτός δεν είναι ευφημισμός, αλλά μία πραγματικότητα, η οποία αποτυπώνεται και στην επανίδρυση των δύο υπουργείων». Πρόσθεσε ότι «ο τουρισμός στηρίζεται στις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, γι αυτό η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και της τουριστικής βιομηχανίας συνιστά πρωταρχικό στόχο και με τις δράσεις, που εξαγγέλλουμε, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό, άλλωστε, είναι και το πρόταγμα του πρωθυπουργού: να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον δρόμο της ανάπτυξης» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε, από την πλευρά της, ότι ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, νέες θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα και προοπτικές επενδύσεων. Αλλά και ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ποιοτική, βιώσιμη και σταθερή στον χρόνο τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση. «Γι αυτόν τον λόγο χτίζουμε βήμα βήμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ένα νέο σχέδιο κατάρτισης και εκπαίδευσης στον τουρισμό».

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι:

-Ενισχύονται τα προγράμματα σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

-Ιδρύεται τριετούς φοιτήσεως Διεθνής Σχολή Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ.

-Θα λειτουργήσουν νέα προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τουρισμό σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

-Θα λειτουργήσουν προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες και νέους επιχειρηματίες, όπως επίσης και εργαζόμενους με προτεραιότητα σε θεματικό και εναλλακτικό τουρισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΟΟΧΕΙΑΚΟΥ MANAGEMENT.
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 2. avatar EΦΗ

  Τα μεγάλα ξενοδοχειακα συγκροτηματα στην Χαλκιδική κάνουν ενα υπέροχο κόλπο. Προσλαμβάνουν Ελληνες με κάρτα ΟΑΕΔ για 1 μήνα πριν ανοίξουν, τους εκπαιδευουν τάχα για να πάρουν λεφτα από την Ευρωπαικη Ενωση για εκπαιδευση προσωπικού και μετα τους απολύουν και φέρνουν παιδια από Βουλγαρια, Ρουμανια, Αλβανία από τουριστικές σχολές για να κάνουν την πρακτική τους. Τους δίνουν 200€ με 12ωρη βαρδια και αναλαμβάνουν τα αεροπορικά εισητηρια, το φαγητο και τη στέγαση. Για να τα στεγάσουν νοικιάζουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στα γύρω χωρια όλο τη σεζον και σε κάθε δωμάτια βάζουν 2-3ʹ άτομα. Ετσι π.χ. σε μεγάλο ξενοδοχείο έχει 15 'Ελληνες μόνιμο προσωπικο για το λογιστήριο και την υποδοχή και όλο το υπόλοιπο προσωπικο γύρω στα 200 άτομα είναι είτε τέτοια παιδια είτε ανασφάλιστοι λαθρομετανάστες (γιατι οι νόμιμοι Αλβανοι κ.λ.π. ζητούν πλέον πρόσληψη ώστε να εχουν ταμειο ανεργειας το χειμώνα). Κανένας βέβαια στην τοπική εφορία δεν σκέφτηκε να ρωτήσει πως λειτουργει ξενοδοχειακη μονάδε 1000 κλινων με 15 άτομα προσωπικο, είναι προφανώς ενα από τα θαύματα της φύσης. Αυτούς τους "επιχειρηματίες" ΄που δεν προσλαμβάνουν καν Ελληνες για να μη χρειαστεί να τους ασφαλίσουν, θα προσπαθήσει να πείσει η κυρια Υπουργός να προσλάβουν άτομα από Ανώτατη Τουριστική Σχολή.

 3. avatar Panos Mantanis

  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ! ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ (Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ) ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ , ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΒΡΕΙ ΦΤΗΝΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ !

 4. avatar PerMan

  Ωραία. Σπούδασαν τα παιδιά αυτά για να γίνουν στελέχη Τουριστικών Επιχειρήσεων. Που θα δουλέψουν; Εφέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σε όλα τα Ξενοδοχεία ιδιαίτερα στα νησιά, η παρουσία Ελλήνων εργαζόμενων ήταν στο 20% περίπου. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστοι. Με τι κίνητρα; Τα 500 ευρώ, δέδεκα ώρες δουλειά και αν θέλεις; Ξέρετε ότι οι χώρες που αναφέρετε (Βαλκάνια) έχουν φτιάξει δεκάδες "Πανεπιστήμια" τουριστικών επαγγελμάτων και εξάγουν δεκάδες χιλιάδες φτηνούς εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο; Πρώτη η Ελλάδα, από τους καλύτερους πελάτες τους !!! Ο αφελληνισμός του κλάδου στο μεγαλείο του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει