Κατεπείγουσα έρευνα για τους μαθητές που ήθελαν να διώξουν από το σχολείο συμμαθητή τους

«Για πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο ο πατέρας του 12χρονου


ΕΛΛΑΔΑ
9:48
06/02/2019
Κατεπείγουσα έρευνα για τους μαθητές που ήθελαν να διώξουν από το σχολείο συμμαθητή τους
17
loading

Κατεπείγουσα έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές που ήθελαν να φύγει από το σχολείο συμμαθητή τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο: «Μετά από δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με 12χρονο μαθητή Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης και κατόπιν έγγραφης καταγγελίας των γονέων του, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητά την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου σχετικά με την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί».

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η -ιατρικά αποδεδειγμένη- «προβληματική» συμπεριφορά 12χρονου μαθητή της Α’ τάξης, ο οποίος δημιουργεί συχνά άσχημες «καταστάσεις» στο σχολείο. Το 15μελές Συμβούλιο όχι μόνο αποφάσισε να προχωρήσει την περασμένη Παρασκευή σε κατάληψη αλλά θεώρησε σκόπιμο να αναρτήσει στα κάγκελα της αυλής τους λόγους, αναφέροντας ονομαστικά το μαθητή.

«Έγινε κατάληψη κάποιων ωρών και είχε αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου μία χειρόγραφη καταγγελία του 15μελούς. Όταν πληροφορήθηκα το γεγονός έδωσα εντολή στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να ζητήσει από τη διευθύντρια του σχολείου να κατέβει το έγγραφο αμέσως», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

«Για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία».

«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα» καταγγέλλει στην εφημερίδα ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές.

Οι συμμαθητές του παιδιού και οι γονείς τους αναφέρουν ότι τα φαινόμενα επιθετικής συμπεριφοράς του 12χρονου, που έχει διαγνωστεί με γενετική παρέκκλιση, είναι καθημερινά από την αρχή της χρονιάς - μεταξύ άλλων - επικαλούνται περιστατικά φραστικής και σωματικής βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και φθορές στη σχολική περιουσία. Από την πλευρά τους οι γονείς του 12χρονου ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εξατομικευμένη υποστήριξη της ένταξής του στο σχολικό περιβάλλον και καταγγέλλουν στιγματισμό του παιδιού τους, με έγγραφη αναφορά τους προς το υπουργείο Παιδείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Το μόνο που θα καταφέρουν μέσω του ρατσισμού είναι μεγαλώνοντας να γίνει ένας επικίνδυνος ενήλικας. Και ποιοι από τους ρατσιστές θα κοιτάξουν στα μάτια την οικογένεια του θύματος αν πάρει κανέναν στο λαιμό του; τι θα λένε τότε αυτοί; θα αναλάβουν τις ευθύνες τους που περιθωριοποιησαν ένα παιδί αντί να προσπαθήσουν να το ενσωματώσουν στην κοινωνία;

  1. avatar Εσύ τι θα έκανες;

   Ήρεμα, φίλε. Έχω εμπειρία από τέτοια παιδάκια. Το παλικάρι είναι [...] και το πιθανότερο είναι ότι οι γονείς δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Θα γίνει και αυτό μόνο όταν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό, ίσως και μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Οι ψυχοπαθείς, όπως και τα αυτιστικά παιδάκια δεν έχουν συνείδηση των πράξεών τους. Συχνά εκδηλώνουν τη χαρά τους, την κοινωνικότητα τους, με μια επίθεση σε όποιον βλέπουν εκείνη τη στιγμή ή καταστρέφοντας ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Μπορείς να δεις στο youtube.com παιδάκι που χτυπάει τον εαυτό του χωρίς λόγο. Τα παιδάκια αυτά δεν παίρνουν από υποδείξεις. Η κατάσταση αυτή σε μικρή ηλικία δεν γίνεται αντιληπτή, όμως μετά τα 11-12 χρόνια τους εκδηλώνεται και προοδευτικά χειροτερεύει. Οι συμμαθητές μπορεί να κινδυνέψουν αν πάσα στιγμή να τους χτυπήσει, να τους δαγκώσει ή να τους επιτεθεί, να προσπαθήσει να τους βγάλει τα μάτια (κατ' επανάληψη μου έγινε τέτοια επίθεση) ακόμα και σεξουαλικά. Αυτά που λες για ενσωμάτωση είναι αερολογίες. Όσο μπορείς να ενσωματώσεις έναν ψυχοπαθή άλλο τόσο μπορείς να ενσωματώσεις ένα τέτοιο παιδάκι παρά το γεγονός ότι η νόσος δεν έχει ψυχιατρικό αλλά νευρολογικό υπόβαθρο.

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    ένας στους δέκα κατοίκους αυτού του πλανήτη αντιμετωπίζει κάποια ψυχική διαταραχή ελαφριάς, μέτριας ή βαριάς μορφής. Οπότε σύμφωνα με τη λογική σου πρέπει να απομονωσουμε από την κοινωνία το 10%;;;; μήπως είσαι λίγο ναζιστρια;

 2. avatar Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΝοτιοΚεντρικής Μακεδονίας

  Θέλετε να πείτε

 3. avatar Τσίπσα ρόπε

  Το παιδί είναι πολύ πιο έξυπνο από εσάς. Γι αυτό σκάστε

 4. avatar sailor

  Μαλλον τα γονιδια του πατερα μεταφερθηκαν στον γιο.....

 5. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  Αν αύριο κάνει κάτι ο μαθητής αυτός, σε κάποιον άλλον μαθητή...Ποιος θα κοιτάξει στα μάτια τον γονέα του παιδιού; Ο ψυχολόγος, ο πατέρας, οι σχολιαστές του σιτε, ο υπουργός παιδείας κλπ και φυσικά θα αναλάβει τις ποινικές ευθύνες; Αν κάποιος από αυτούς είναι τόσο μάγκας ας υπογράψει μία δήλωση ανάληψης ευθύνης και θα του βγάλω το καπέλο.... Με ευχολόγια καταντήσαμε ο παρίας της Ευρώπης. Ο μαθητής που βίασε την κοπελιά στην Ρόδο (μετά όλοι έκλαιγαν οι επαΐοντες) μία παρόμοια συμπεριφορά είχε στο σχολείο... Άλλωστε ο ψυχολόγος του σήμερα, κάποια (ψυχική ασθένεια) θα προσκομίσει στα δικαστήρια για να πέσει στα μαλακά ο πελάτης του.

 6. avatar ας

  ενοχλησει τοπαιδι μου και θα σου πω εγω αν ειμαι ρατσιστης.εχετε ολοι την πιπιλα του ρατσισμου στο στομα σας.φιλελεδες [...]

 7. avatar μ’ηπως..

  ...αφού οι γονείς του παιδιού με τα προβλήματα, αρνούνται να παραδεχθούν την κατάστασή του και να το πάνε σε σχολείο ειδικής αγωγής-προβάλλοντας μάλιστα το πρόβλημά τους στους ΄΄απέναντι΄΄, μήπως θα πρέπει να ζητήσουν μετεγγραφή σε άλλο σχολείο, όλοι οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου:

 8. avatar Μπραβο..

  ..στους μαθητες του σχολειου!
  Εαν ειναι κοιμησης ο διευθυντης αναλαμβανουν τα παιδια.
  Δε θα σουλατσαρει ο καθε παλαβος μαθητης ανενοχλητος και δε θα τον ακουμπαει κανεις για να μην τον ονομασουν ρατσιστη.
  Αστεια λεξη καταντησε αυτη.
  Εχει χασει το νοημα της.
  Μπραβο και παλι μπραβο!

 9. avatar Μστ

  Ο διευθυντής του σχολείο και η περιφέρεια εκπαίδευσης δε γνωρίζουν τόσο καιρό το πρόβλημα να βρουν μια λύση..??

 10. avatar Σορρος

  "Ρατσιστές " οι μαθητές, γιατί δεν κάνουν πως κοιμούνται όταν τους κάνει μπουλινγκ ο μικρός; λογική [...] ακροαριστερου φασίστα που ενώ όλος ο κόσμος τον έχει για [...] αυτός νομίζει πως φταίνε οι άλλοι.

 11. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Εκεί στην καλαμαρια μάλλον με τα μακεδονικά καρναβάλια έκαψαν και το τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο που διέθεταν

 12. avatar H αηδία έχει και τα όριά της.

  Δεν μπορούμε το παραβατικό να το καθαγιάσουμε με το πέπλο του ρατσισμού.
  Δεν μπορεί τόσοι γονείς να θέλουν ρατσιστικά την απομέιωση ενός άλλου παιδιού.
  Να τσακιστούν οι ευθυνόφοβοι κοπρίτες της εκπαίδευσης να κάνουν σωστά
  τη δουλειά τους ώστε να μην εξαναγκάζονται γονείς να διαμαρτύρονται κατ΄αυτόν τον τρόπο.

 13. avatar Bulling του ενός πρός όλους τους άλλους

  Μάλλον το παιδί λόγω των δυσκολιών του θα έχει μείνει και μερικά χρόνια και θα είναι μεγαλύτερο σωματικά και σε ηλικία από τα άλλα. Αν ήταν συνομήλικος θα τον είχαν στριμώξει σε καμμιά γωνιά 4-5 μαθητές και θα τον είχαν κάνει τόπι στο ξύλο. Το παιδί έχει ανάγκη από ειδικό σχολείο και όχι δημόσιο στο οποίο βλακωδώς επιμένουν να τον στέλνουν οι δικοί του κατηγορώντας τους άλλους για ρατσισμό ένω δεν θέλουν να δουν το πρόβλημά τους. Αν μείνει και παρενοχλεί κορίτσια και δημιουργεί άσχημες καταστάσεις όπως λένε θα έρθει ο μεγαλύτερος αδελφός καμμιάς μαθήτριας να ζητήσει τον λόγο και πιθανότατα να τον χτυπήσει και να χαζέψει εντελώς το παιδάκι που μάλλον δεν στέκει και καλά από ότι φαίνεται.

 14. avatar Mpamphs2

  Ας το ψάξει καλύτερα ο πατέρας δεν γίνεται ένα ολόκληρο σχολείο να είναι κατά του ενός ατόμου!Σε αφίσει τις μπούρδες για ρατσισμό κλασική καραμέλα και ας δει αν το παιδί του δεν είναι διάολος

  1. avatar Διδάσκαλος

   Το παιδάκι δεν είναι διάολος, ή ας το πούμε διαφορετικά. Όσο διάολος είσαι εσύ άλλο τόσο διάολος είναι και το παιδάκι. Ο μικρός είναι άρρωστος και δεν γίνεται καλά ούτε με ευχολόγια ούτε και με ανοησίες τύπου "ρατσισμός", "ενσωμάτωση στην κοινωνία". Το παιδί έχει ανάγκη από ειδική αγωγή και αυτό πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουν οι γονείς, το περιβάλλον του και οι αρμόδιοι. Αν δεν γίνει αυτό τόσο το ίδιο στερείται της εκπαίδευσης, όσο είναι δυνατόν, όσο και το περιβάλλον του, γονείς, συμμαθητές ζουν κόλαση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει