Στο δρόμο, ανάμεσα σε μπάζα, ανθρώπινα οστά στο Πλωμάρι

Τι συνέβη και οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα


ΕΛΛΑΔΑ
1:55
06/02/2019
Στο δρόμο, ανάμεσα σε μπάζα, ανθρώπινα οστά στο Πλωμάρι
4
loading

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο αλλά ταυτόχρονα και ντροπιαστικό θέαμα βρέθηκαν χθες κάτοικοι του Πλωμαρίου, οι οποίοι αντίκρισαν έξω από το νεκροταφείο ανθρώπινα οστά πεταμένα μέσα στο δρόμο τα οποία ήταν ανακατεμένα με… μπάζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LesvosPost, ο δήμος Λέσβου έχει αναθέσει σε εργολάβο να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου. Κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών γκρεμίστηκε το οστεοφυλάκιο. Είτε από απροσεξία, είτε από αδιαφορία τα οστά έγιναν ένα με τα μπάζα και μεταφέρθηκαν εκτός του κοιμητηρίου, μέσα στο δρόμο ώστε στην συνέχεια να πεταχτούν!

Οι πολίτες ειδοποίησαν τους ιερείς και ένας από αυτούς, ο πατήρ Ευστάθιος, αφού σταμάτησε τη διαδικασία, προχώρησε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να ισχύσει και η αυτόφωρη διαδικασία, κάνοντας λόγο για βεβήλωση των νεκρών και ασέβεια προς τους Πλωμαρίτες!

«Ενημερωθήκαμε από πολίτες πως έξω από το νεκροταφείο υπάρχουν πεταμένα ανθρώπινα οστά και νεκροκεφαλές ανακατεμένα με μπάζα. Όπως μάθαμε ο εργολάβος που έκανε της εργασίες στο χώρο, γκρέμισε το χωνευτήρι όπου υπήρχαν εδώ και δεκάδες χρόνια τα οστά αυτά και τα πέταξαν μαζί με τα μπάζα. Είναι ασέβεια και ντροπή, βεβήλωσαν νεκρούς και ανθρώπους που έχουν πολεμήσει για το Πλωμάρι και για αυτόν τον λόγο καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Tes

  Δεν γίνεται ρε φιλαράκια από τη μια να έχουμε την αείμνηστη γιαγιά της Λεσβου να παραδίδει παγκοσμίως μαθήματα αγάπης,φιλοξενίας και γενικά πολιτισμού και από την άλλη -τι ειρωνία - στη Λεσβο κάποιοι ανεύθυνοι να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες . Απλά κρίμα !
  Υ.Γ. Υπηρέτησα στρατιώτης 8 μήνες σε αυτό το νησί και το αγάπησα παρά πολύ για τους καταπληκτικούς του ανθρώπους.

 2. avatar φιλόσοφος ο εργολάβος

  ...αν το σκεφτεί κανείς από άλλη άποψη

  έχουνε πάντως σοβαρότερα πράγματα να σκεφτούνε στη Λέσβο

  1. avatar Μεγάλε..

   Δεν θα μίλαγες έτσι αν υπήρχε κάποιος δικό σου άνθρωπος εκεί.
   Πρέπει κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του 'δεν τρέχει και τίποτα'...εφ όσον συμβαίνει στους άλλους και όχι σε εμάς..

 3. avatar Διδάσκαλος

  Ντροπή. Φρίκη. Δεν χρειάζεται να είσαι κληρικός για να αντιληφθείς το παράπτωμα του εργολάβου. Σίγουρα δεν το έκανε από απροσεξία. Ήταν μια εσκεμμένη πράξη η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί ως σκύλευση νεκρών. Και πολύ καλά έκαναν οι πολίτες με την συνδρομή των ιερέων και σταμάτησαν το ανοσιούργημα. Ο εργολάβος πρέπει να αναλάβει την αποκατάσταση. Ποια θα είναι αυτή; Ας αποφασίσει ο νόμος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει