Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο αλλά ταυτόχρονα και ντροπιαστικό θέαμα βρέθηκαν χθες κάτοικοι του Πλωμαρίου, οι οποίοι αντίκρισαν έξω από το νεκροταφείο ανθρώπινα οστά πεταμένα μέσα στο δρόμο τα οποία ήταν ανακατεμένα με… μπάζα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LesvosPost, ο δήμος Λέσβου έχει αναθέσει σε εργολάβο να προχωρήσει σε κάποιες εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου. Κατά την διάρκεια των εργασιών αυτών γκρεμίστηκε το οστεοφυλάκιο. Είτε από απροσεξία, είτε από αδιαφορία τα οστά έγιναν ένα με τα μπάζα και μεταφέρθηκαν εκτός του κοιμητηρίου, μέσα στο δρόμο ώστε στην συνέχεια να πεταχτούν!

Οι πολίτες ειδοποίησαν τους ιερείς και ένας από αυτούς, ο πατήρ Ευστάθιος, αφού σταμάτησε τη διαδικασία, προχώρησε σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να ισχύσει και η αυτόφωρη διαδικασία, κάνοντας λόγο για βεβήλωση των νεκρών και ασέβεια προς τους Πλωμαρίτες!

«Ενημερωθήκαμε από πολίτες πως έξω από το νεκροταφείο υπάρχουν πεταμένα ανθρώπινα οστά και νεκροκεφαλές ανακατεμένα με μπάζα. Όπως μάθαμε ο εργολάβος που έκανε της εργασίες στο χώρο, γκρέμισε το χωνευτήρι όπου υπήρχαν εδώ και δεκάδες χρόνια τα οστά αυτά και τα πέταξαν μαζί με τα μπάζα. Είναι ασέβεια και ντροπή, βεβήλωσαν νεκρούς και ανθρώπους που έχουν πολεμήσει για το Πλωμάρι και για αυτόν τον λόγο καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου», δήλωσε.