Αμβρόσιος: Για το Θεό ακόμα και φυλακή πηγαίνω

Ένοχος ο μητροπολίτης για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους»


ΕΛΛΑΔΑ
12:06
30/01/2019
Αμβρόσιος: Για το Θεό ακόμα και φυλακή πηγαίνω
69
loading

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος που καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους» λέει τώρα ότι «ευχαριστεί τον Θεό γιατί διώκεται για την πίστη του».

Μπροστά στις κάμερες, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δήλωσε πως «για την αγάπη του Θεού και για την δόξα του και φυλακή (θα πήγαινα) και μαρτύριο. Αυτά είναι τα μεγάλα βραβεία που έχει κανείς αγωνιζόμενος για τον Χριστό».

Τι αναφέρει η ανακοίνωσή της μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος εκρίθη ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και για τις δυο κατηγορίες (δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος), για την υπόθεση με την ανάρτηση που είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 2015 στο προσωπικό του ιστολόγιο με την οποία είχε καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Υπενθυμίζεται πως ο Σεβασμιώτατος είχε αθωωθεί πρωτοδίκως τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και η Έδρα είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία είχε θεωρήσει πως το κείμενο με την επίμαχη φράση δεν ήταν επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων. Είχε κάνει επίσης δεκτό τον ισχυρισμό του Σεβασμιωτάτου πως δεν εννοούσε τους ομοφυλόφιλους αλλά τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Ωστόσο, έπειτα από την έφεση που άσκησαν ο Εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η υπόθεση οδηγήθηκε σε δεύτερο βαθμό και συγκεκριμένα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, το οποίο συνεδρίασε υπό την εξής σύνθεση: κ. Νικόλαος Μανιώτης (πρόεδρος), κ. Ελένη Ταπεινού (σύνεδρος), κ. Πανωραία Σπανού (σύνεδρος) και κ. Ροδόπη Νικολούδη (εισαγγελέας).

Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 23 Ιανουαρίου με τις καταθέσεις των μηνυτών και, έπειτα από ολιγόωρη διακοπή, συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και υπερασπίσεως. Μάρτυρες υπερασπίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας είχαν καταθέσει οι Σεβασμιώτατοι Mητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας και Ηλείας κ. Γερμανός, ο Αιγιώτης παιδίατρος κ. Σωτήριος Καρανικόλας και η δικηγόρος εξ Αθηνών κ. Ελένη Καρνιάτη.

Η πολύωρη (σχεδόν 10 ώρες) ακροαματική διαδικασία κούρασε (και λόγω ηλικίας) τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος όμως, όπως τόνισε, με την βοήθεια του Θεού κατόρθωσε να ανταποκριθεί στη δύσκολη για εκείνον δοκιμασία.

Λίγο πριν τις 7μ.μ. ο Πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου πρότεινε τη διακοπή τής δίκης λόγω παρελεύσεως του ωραρίου, η οποία συνεχίστηκε χθες, στις 10π.μ. Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του Σεβασμιωτάτου, που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατά την οποία υπογράμμισε ότι δεν καταφέρεται εναντίον των ομοφυλοφίλων παρά μόνο εναντίον της αμαρτίας, τονίζοντας ότι το μένος του ήταν εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Όπως είπε, αυτά που έγραψε (στο επίμαχο δημοσίευμα) τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα. Επίσης, είπε ότι δεν κατονόμασε πρόσωπα, αλλά αναφέρθηκε μόνο στην ομοφυλοφιλία, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της απολογίας του ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό βίας λόγω του δημοσιεύματος.

Απευθυνόμενος δε προς την Έδρα ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά: «Νομικός δεν είμαι, αλλά η δίωξή μου αφορά τα πιστεύω και τις θέσεις μου, δεν αναφέρθηκα σε πρόσωπα, αλλά στην αμαρτία και στους πολιτικούς», συμπληρώνοντας ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο».

Μετά την απολογία του, η Εισαγγελέας με εμπεριστατωμένη ανάλυση και νομική επιχειρηματολογία, πρότεινε την αθώωση του Σεβασμιωτάτου, τονίζοντας ότι ο λόγος του μπορεί να είναι εν μέρει ακραίος αλλά δεν μπορεί να διεγείρει βία και να προκαλέσει εχθροπάθεια, ωθώντας άτομα ή ομάδες να προβούν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων. Όσον αφορά δε στη φράση «φτύστε τους, μαυρίστε τους», είπε ότι είναι ξεκάθαρη και αφορά πολιτικούς.

Ακολούθησαν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης και μετά από διακοπή δύο ωρών, το δικαστήριο εκφώνησε την απόφασή του στην κατάμεστη αίθουσα, κηρύσσοντας ένοχο τον Σεβασμιώτατο και επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή.

Ο κόσμος, στο άκουσμα της απόφασης, φώναξε «αίσχος», με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων να κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν κάμερες τηλεοπτικών σταθμών τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, στις οποίες ο Σεβασμιώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για τον Θεό και την πίστη μας ακόμα και φυλακή πηγαίνω! Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μου έκανε! Σήμερα είναι η πιο ιστορική ημέρα τής ζωής μου, διότι διώκομαι για την αγάπη Του!».

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου από νωρίς το πρωί βρέθηκαν δεκάδες ιερείς όπως και πολλοί πολίτες από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, οι οποίοι στο τέλος αποδοκίμασαν το δικαστήριο για την καταδικαστική απόφαση φωνάζοντας παράλληλα «Άξιος» για τον σεπτό Ποιμενάρχη μας και καταχειροκροτώντας τον κατά την έξοδό του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

69
σχόλια
 1. avatar Επιτυχημένη δική

  Η καταδίκη του Αμβρόσιου δεν στρέφεται στο δικαίωμα του σαν πρόσωπο να εκφράζεται ελεύθερα αλλα ενάντια στην καταπάτηση απο το αξίωμα του και την κατάχρηση που αυτο προσφέρει για να στιγματίζει μια ομάδα ανθρώπων.

  Είτε αναφερόταν σε πολιτικους, είτε σε ομοφυλοφιλους η υποκίνηση προς βία είναι ποινικα κολάσιμη.
  Είναι επαίσχυντο και καταπτυστο απο εκπροσώπο της εκκλησίας αντι να μεταδίδει το λόγο του Χριστού να εκφράζει ακραιες, ρατσιστικες αποψεις που εχουν απήχηση σε μειοψηφία ανθρώπων που πρόσκειται στην άκρα δεξιά αλλα να ανακατεύετε σε υποθεσεις της πολιτείας και κοινωνιας.
  Η ενοχή του Αμβρόσιου αποκαθιστά μια αδικία σε βαρος συνανθρωπων.
  που υφίστανται διακρίσεις και ανοίγει το δρόμο για σημαντικές επιτυχίες στο χωρο των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  Η κοινωνία κανει βήματα μπροστά και κανενας "Αμβρόσιος" δεν θα το εμποδισει.

 2. avatar Μητροπολίτης του Φασισμού

  Η καταδίκη του Αμβρόσιου είναι νομικά σωστή και τεκμηριωμένη.
  Το ίδιο θα συμβεί στον Άρειο Πάγο, ή στο ΕΔΑΔ.
  Θα φαει και εκει εναν καλο π..... ο Μητροπολίτης.

 3. avatar Περίεργες εμμονές

  Τοση εμμονή ο Αμβρόσιος με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων.
  Γιατί άραγε?
  Μηπως οταν γονατίζει ο μητροπολίτης δεν είναι για να προσευχηθεί.

 4. avatar Διάκος

  Πόσο αυθόρμητη αυτή η σύναξη των ιερέων του Αιγίου! Πλήρης ομοφωνία και παμψηφια σε κείμενο που - εννοείται - έγραψε πριν ο ίδιος ο Αμβρόσιος. Ας τολμούσε κάποιος να διαφωνήσει. Αυτόματα θα είχε περικοπή μισθού τουλάχιστον 5 μηνών και μετάθεση σε κανένα δυσπροσιτο. Πλήρης δεσποτικη δημοκρατία, δηλαδή δεσποτοκρατια

 5. avatar Διάκος

  Να χρυσώσει το στόμα σου διακο από τη Μεσσηνία :[...] επί τέλους Αμβρόσιε

 6. avatar quiqi

  Εγραψε ιστορια η ποιμαντορικη ραβδος του αμβροσιου !

 7. avatar Νίκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  Στον Άρειο Πάγο και στην Χάγη να πας, τα τρια του Λεωνίδα των Θερμοπυλών θα παρεις στο τέλος, [...].
  Ακόμα και οι 300 της Βουλής γελανε μ εσένα.

 8. avatar Τα καλά της καταδίκης του Αμβρόσιου

  Ο Φασίστας Καλαβρύτων καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και 10.000 € πρόστιμο για το κείμενο κατά των ομοφυλόφιλων που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του.

  Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να καταδικαστεί ο Αμβρόσιος δίνει ελπίδα, θάρρος, δύναμη, σε οποιον -α να αναζητησει το δικιο του σε  ανάλογες περιπτώσειςβάσει του αντιρατσιστικού νόμου.

  Και αυτό για τρεις λόγους: 

  Πρώτον, ως σύγχρονο κράτος αποδεικνύουμε ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο όσο λίγη σχέση και αν λέει ότι έχει με τα εγκόσμια.
  Επιβάλλεται να τιμωρούνται ως παράδειγμα προς αποφυγήν για την κοινωνία και ειδικά για αυτούς που τους ακολουθούν λόγω της δημόσιας εικόνας τους.   

  Δεύτερον, κατάπτυστοι και απαράδεκτοι εκπρόσωποι μιας θρησκευτικής πίστης να οχυρώνονται πίσω από την ερμηνεία των ιερών τους κειμένων και να τους χορηγείται ατιμωρησία.
  Ολοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νομο.

  Τρίτον, γιατί με την ενεργή παρουσία του αντιρατσιστικού νόμου θωρακίζεται η ελληνική δημόσια σφαίρα από τις ρητορικές του μίσους. Και με το «θωρακίζεται» εννοώ με αυστηρες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα οι ρατσιστές θα φοβηθούν και θα γίνει σ ολους αντιληπτό οτι υπάρχει όριο.

 9. avatar Ελεος!

  Για κάντε μια μετάφραση ( με ερμηνεία !) στο παρακάτω: Τί λέει άραγε????

  Α Κορ, 6, 9

  ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι;
  μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ
  οὔτε ἀρσενοκοῖται
  οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι,
  οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.
  καὶ ταῦτά τινες ἦτε·
  ἀλλὰ ἀπελούσασθε, ἀλλὰ ἡγιάσθητε, ἀλλὰ ἐδικαιώθητε ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ ἐν τῷ Πνεύματι τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.

 10. avatar Ακροδεξιά θρησκεία

  Δεν αποδεχόμαστε τις απόψεις αυτου του ξεμωραμένου
  ετοιμοθανατου γέροντα.
  Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χωρα και ζει με δυτικό τρόπο.
  Όποιος-α δεν θέλει να ξεκουμπιστει απο την χώρα και να παει στην βομβαρδισμενη Συρία
  Φασισταρια !!!

  1. avatar Ευπατρίδης

   Χαχαχαχαχα!Δεν αποδέχεστε;Ποιοί δεν αποδέχεστε;Όσο για το ποιός θα φύγει,αυτό ειναι πασίγνωστο! Θα το μάθεις σύντομα...

 11. avatar skai news

  θεο τον λεμε τωρα?
  Εωσφορο τον ηξερα.

 12. avatar Κακοψυχος φασίστας

  Ετοιμασε το σάβανο Αμβρόσιε, η κόλαση σε περιμένει.
  Οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα αυτή την φορά.

 13. avatar Doncorfu

  Πολυ πισω οι ελληνες βλεπω

 14. avatar Μλμλμλ

  Τί να σε κάνει ρε μισάνθρωπε? Ανακατευτή στα καζάνια της κόλασης? Θα βρωμίσει το σύμπαν εκεί.

 15. avatar Αριστείδης1985

  Για ποιόν Θεό μιλάς ρε γέρο. Ο δικός σου ο θεός είναι ο διάβολος (μόνο μίσος και κακία έχεις μέσα σου

 16. avatar Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

  Απλώς, Ηγέτης.

 17. avatar τριαλαρο

  και να γιατί δε πατάω σε εκκλησίες όταν κάνουν λειτουργία ή όταν γενικά έχει κόσμο. Επίσης, δε πηγαίνω και σε κεντρικές εκκλησίες που πάντα υπάρχει παπάς, και κόσμος, καλύτερα τα ερημικά ξωκλήσια.
  Η συνεύρεση με τον θεό είναι προσωπική υπόθεση, και δε νομίζω να τον ενδιαφέρει ούτε τι φοράω, ούτε αν έχω κοινωνήσει, ούτε το πως προσεύχομαι και πως μου έρχεται εμένα να συνομιλήσω μαζί του. Άσε που πολλές φορές κάθομαι γιατί μου αρέσει το πως μπαίνει το φως μέσα.

  1. avatar Ευπατριδης

   Όλο στην «συνεύρεση» ειναι ο νούς σας,που θέλετε και να συνομιλείτε με τον Θεό...

  2. avatar Sotiris

   φίλε τριαλαρο, μην προσπαθείς να φέρεις την θρησκεία στα μέτρα σου, κατά πως σε βολεύει !
   Κι εγώ το ίδιο λάθος κάνω, αλλά ...... είμαστε λάθος.
   Η θρησκεία έχει αιώνιους κανόνες ή τους τηρείς ή δεν τους τηρείς.
   Εγώ, δυστυχώς, είμαι το χειρότερο είδος. Είμαι .... χλιαρός.

 18. avatar Πανηγυρική κατάδειξη .

  Πόσο μικροί οι δικαστές!

 19. avatar Τρέλα

  Αγωνιζόμενος για τον Χριστό... βλέπεις το παραλήρημα οταν κάποιος δεν παίρνει τα φάρμακα που του έγραψε η ψυχίατρος.
  Στο τρελάδικο ο Αμβρόσιος

 20. avatar Φευγάτος ?

  Τελικά ο ΖΑΚ τι μερος του λογου ήταν???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει