Αγωνιούν, φοβούνται για τη ζωή και την ασφάλεια των ίδιων και των διερχομένων αλλά και για τις περιουσίες τους που βρίσκονται στον «αέρα» από την κατολίσθηση που συμβαίνει στην οδό Μαλινδρέτου, στον Κάτω Σταλό Χανίων.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς πάσα υπηρεσία τα τελευταία χρόνια και παρά το γεγονός ότι οι προειδοποιήσεις τους πριν δυο εβδομάδες για επικείμενη υποχώρηση του λόφου, επαληθεύτηκε λίγες ημέρες μετά, δεν έχει γίνει καμία κίνηση επί της ουσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτό «όπλισε» ακόμα περισσότερο τους κατοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής που ξεκίνησαν έναν αγώνα συγκέντρωσης υπογραφών ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή να γίνει μελέτη και έργα αντιστήριξης στον δρόμο που κατέστη επικίνδυνος όταν οι αρμόδιοι αποφάσισαν να σκάψουν στο παρελθόν τον λόφο για τη χάραξη της Μαλινδρέτου που κατασκευάστηκε ως συνοδό έργο του ΒΟΑΚ.

Ήδη οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 313 και βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιου, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν και τον δρόμο!

Οι κάτοικοι ζητούν, μεταξύ άλλων, να γίνει αυτοψία από ειδικούς μηχανικούς του ΙΓΜΕ και να εκπονηθεί μελέτη που θα προστατεύει καταρχάς τις ζωές και κατά δεύτερο λόγο τις περιουσίες τους.

«Δυστυχώς λόγω της ασυνέπειας των αρμοδίων και της μη ανάληψης ευθυνών για το έργο όλο το πρότερο διάστημα προσανατολιζόμαστε σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, με πρώτη το κλείσιμο της Π.Ε.Ο. Χανίων-Κισσάμου σε συμφωνημένη με τους εμπλεκόμενους ημερομηνία. Περιμένουμε λύση και υπευθυνότητα. Πλέον μας οδηγεί η απόγνωση και η αγανάκτηση» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.