Την επόμενη κίνηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να μην ανοίξουν τα διόδια στο ύψος του Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάζοντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2018.

Η Περιφέρεια πρόκειται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρει το άνοιγμα των διοδίων, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, προαναγγέλλοντας πως η Περιφέρεια θα δώσει λύση το αμέσως επόμενο διάστημα. Το ζήτημα, όπως είπε, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και έκτοτε δεν παρενέβη κανένας φορέας. «Ανακοινώνω ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα, βρίσκεται κοντά στο τέλος της και τις επόμενες εβδομάδες, μόλις λάβω το τελικό πόρισμα θα ανακοινώσω δημόσια στους συμπολίτες μας ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τη ρύπανση και τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Καμία έκπτωση. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του γι΄αυτή την απαράδεκτη κατάσταση στη Δυτική Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση με νομοθετική τροποποίηση στο ζήτημα των εξετάσεων των οδηγών, καθώς όπως είπε, εδώ και τέσσερις μήνες, 5000 άνθρωποι «δεν μπορούν να πάρουν άδεια οδήγησης, επειδή οι εργαζόμενοι των περιφερειών σε όλη την Ελλάδα απέχουν από τα καθήκοντα των εξεταστών, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ολοκληρώσει τις τροποποιήσεις που ζητούν δικαίως οι εργαζόμενοι».

Εξάλλου ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην έκδοση νέων προσκλήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα, την καιτονομία και την έρευνα, με σκοπό τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, ερευνητικών κέντρων και συνεργατικών σχηματισμών (clusters) στον τομέα της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου αξιολογήθηκαν 58 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται 43 επενδύσεις.

Στον τομέα των υποδομών επισήμανε ότι υλοποιούνται 700 έργα υποδομής, ενώ εξασφαλίστηκαν επτά εκατομμύρια ευρώ για τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιφέρειας και δέκα για τις απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο της κατασκευής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την εξασφάλιση 2,5 εκ. ευρώ για έργα στην Αμφίπολη, τις προσπάθειες για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία του film office στην Θεσσαλονίκη και στην ετοιμότητα της περιφέρειας για τη χρηματοδότηση με 10 εκατ. ευρώ της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

«Εμείς πιστεύουμε στην ένωση δυνάμεων» τόνισε άλλωστε, αναφερόμενος στη στάση της διοίκησης της περιφέρειας και πρόσθεσε: «Δεν κοίταξα ποτέ την αντιπολίτευση ως αντίπαλο, ήμασταν συνοδοιπόροι» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.