«Εντός ενός εξαμήνου θα έχει διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα της δυσοσμίας στον Εύοσμο», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η καθηγήτρια Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνη Σαμαρά, με αφορμή την εγκατάσταση δειγματοληπτών αερίων ρύπων σε τρία σημεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Η κ. Σαμαρά επισήμανε ότι οι δειγματολήπτες βρίσκονται στον σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου – Κορδελιού και στο πρώην δημαρχείο Κορδελιού, ενώ γνωστοποίησε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί το πρώτο δείγμα.

«Κάθε εβδομάδα θα γίνονται δύο τακτικές δειγματοληψίες», είπε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και επισήμανε ότι θα υπάρχει δυνατότητα έκτακτης δειγματοληψίας σε περίπτωση περιστατικού δυσοσμίας. Ειδικά για το ενδεχόμενο αυτό η κ. Σαμαρά διευκρίνισε ότι εφόσον ενημερώνεται από τους κατοίκους της περιοχής ο υπεύθυνος των δειγματοληψιών, τα μηχανήματα θα ενεργοποιούνται εξ αποστάσεως προκειμένου να ληφθεί δείγμα αέρα.

«Προς το παρόν δεν έχουμε κρούσματα δυσοσμίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας. «Τα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με πέρσι», είπε και πρόσθεσε ότι οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα για 12 μήνες, με προοπτική συνέχισής τους εφόσον διαπιστωθούν αποτελέσματα άξια αναφοράς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.