«Πρέπει να δούμε πως λειτουργεί το σύστημα στη Γερμανία και πως στη χώρα μας. Αλλιώς δουλεύει η Γερμανία με 1.000 εργαζομένους και αλλιώς εμείς με 3.000», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καλεσμένος στην εκπομπή «ΣΚΑΪ τώρα» της Πόπης Τσαπανίδου.

Ο κ. Καμίνης δεν διευκρίνισε αν θα παραδώσει τις λίστες αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο νόμος αδικεί την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Δεν λέω ότι η δημόσια διοίκηση δουλεύει τέλεια. Το κεντρικό κράτος έχει σταματήσει να λειτουργεί. Η τοπική αυτοδιοίκηση κρατά τη λειτουργία. Ας το καταλάβουν ότι κάνουμε τόσα πολλά πράγματα», είπε.

Και τόνισε: «Στο δημόσιο χρέος το 0,8% είναι αυτό που αντιστοιχεί στην τοπική αυτοδιοίκηση». Και πρόσθεσε: «Έχουν μειωθεί οι πόροι από το 2009 κατά 60%. Εμείς έχουμε κατεβάσει τις δαπάνες μας».

Ο κ. Καμίνης όμως δεν στάθηκε μόνο στο επίμαχο θέμα της διαθεσιμότητας. Μίλησε και για τις… προσφορές του στους άπορους. «Σε λίγες μέρες θα εγκαινιάσουμε τον κόμβο αλληλοβοήθειας. Κάθε μήνα θα δίνονται 35 κιλά τρόφιμα σε 1.000 άπορες οικογένειες, εξυπηρετούμε τους πολίτες με τα κοινωνικά φαρμακεία και τα κοινωνικά παντοπωλεία».

Πάντως, αναφερόμενος στο θέμα της εγκληματικότητας είπε ότι ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση και πάντα θέλει να γίνεται δουλειά. Ξεκαθάρισε όμως ότι η σχέση του και η συνεργασία του με το αρμόδιο για το θέμα υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά.