Η ψήφιση του νέου πακέτου λιτότητας από τους Έλληνες βουλευτές, αλλά και η παράταση της αγωνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης απασχολούν σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Την τελευταία στιγμή το ελληνικό κοινοβούλιο απέτρεψε την πτώχευση της Ελλάδας, με μικρή πλειοψηφία», σχολιάζει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό manager magazin, σχετικά με την ψήφιση από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων. Επισημαίνει δε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται ανασχηματισμός της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, κάνει λόγο για «ένα αποφασιστικό βήμα προς μια νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων των διεθνών πιστωτών». Αναφέρεται, επίσης, στα χθεσινά επεισόδια, σχολιάζοντας ότι το κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα «στη σκιά οργισμένων μαζικών διαδηλώσεων».

«Οι χώρες της ευρωζώνης αφήνουν την Ελλάδα να περιμένει» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung. Και συμπληρώνει: «Γνωρίζαμε ότι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση για να αποτραπεί η πτώχευση. Στο μεταξύ όμως μαθαίνουμε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου θα αποτελέσει «ενδιάμεσο βήμα» μέχρι την τελική απόφαση. Μια απόφαση που μπορεί να ληφθεί μόνο όταν κατατεθεί η πλήρης έκθεση της τρόικας και ένα αξιόπιστο σχέδιο εξόδου από την κρίση, τονίζεται στις Βρυξέλλες. Το πότε θα υπάρξει απόφαση παραμένει στο περίπου».

Η γερμανική έκδοση των Financial Times σημειώνει ότι «η υπερχρεωμένη Ελλάδα εκπλήρωσε έναν όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».