«Βουλιάζει» ο ναυταθλητισμός στα Χανιά καθώς ελλείψει πόρων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και συντήρησης, η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του κολυμβητηρίου της πόλης παραμένει κλειστή από τις 30 Οκτωβρίου.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΝΟΧ) που αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμείνει «ζωντανή».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το κολυμβητήριο Χανίων λειτουργεί από το 1964 και μαζί με το Εθνικό Στάδιο αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους χώρους μαζικής άθλησης στην πόλη. Στις εγκαταστάσεις προπονούνται κατά τους χειμερινούς μήνες, καθημερινά, εκατοντάδες παιδιά, από τα οποία άλλα στελεχώνουν αγωνιστικά τμήματα και άλλα τμήματα εκμάθησης.

Στον ίδιο χώρο αθλούνται καθημερινά δημότες της πόλης, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες μεταξύ αυτών και αθλητές των Special Olympics, ενώ ο ΝΟΧ καλλιεργεί όλα σχεδόν τα αθλήματα του υγρού στίβου και μετέχει στα αντίστοιχα πανελλήνια πρωταθλήματα με σημαντικές διακρίσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και της πορείας που διαγράφει τα τελευταία πολλά χρόνια και η οποία αναγκάζεται να «μετακομίσει» εκτός Κρήτης. Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων απευθύνει έκκληση προς τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν ώστε το κολυμβητήριο να παραμείνει ανοικτό.