Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έκθεση αξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου αμέσως μετά να προωθηθεί προς έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτά αναφέρονται σε έγγραφό του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη η έκθεση αξιολόγησης των δομών και των οργανικών μονάδων του δημοσίου θα δημοσιοποιηθεί μόνο όταν ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενημερώνει επίσης ότι έχει ήδη αρχίσει η προεργασία για την αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης, η οποία θα προχωρήσει με βάση τον Ν. 4024/2011 και με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας.

«Σκοπός της αξιολόγησης είναι η βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με κριτήρια απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά και με τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ. Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα αναληφθεί όταν εξειδικευθούν τα κριτήρια και η διαδικασία αξιολόγησης, όχι με ευθύνη αλλά σίγουρα σε στενή συνεργασία με το ΑΣΕΠ» αναφέρει ο κ. Μανιτάκης.