Ποδαρικό με «άσπρες ημέρες» θα κάνει ο νέος χρόνος σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ψυχρό μέτωπο που επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου.

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

Το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας, που θα «χτυπήσουν» την νότια Ευρώπη, έχει επισκεφθεί ήδη την Κεντρική Ελλάδα, ενώ μετά τις 8 το βράδυ η χιονόπτωση θα κατεβεί ως τα 200-300 μέτρα υψόμετρο. Δεν αποκλείονται μάλιστα περιοχές ακόμη και χαμηλότερα τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Για μία ακόμη φορά ο ορεινός βραχίονας της Ευρυτανίας με τους ορεινούς όγκους της Οίτης, της Γκιώνας και του Παρνασσού, μαζί με την Όθρυ πιο ανατολικά, θα δεχτούν τον κύριο όγκο του χιονιού, που για την προσεχή Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, δεν αποκλείεται να φτάσει… στη θάλασσα!

Τα παραπάνω στοιχεία, έχουν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που φαίνεται ότι και σε αυτό το ψυχρό μέτωπο θα έχει την τιμητική της.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πλήρη ετοιμότητα για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, καθώς θα είναι και πολλοί οι εκδρομείς στους δρόμους, ώστε να διασφαλισθεί η μετακίνησή τους.

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που αυτές τις ημέρες φιλοξένησε χιλιάδες κόσμου. Στόχος τους είναι να μην εγκλωβιστεί κανείς από τους επισκέπτες σε αυτό, αλλά και για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με τη λειτουργία του.

Ομοίως ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας περιλαμβάνει μηχανήματα σε όλα τα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας.