Σε νέα ματαίωση των παραστάσεων στις σκηνές του ΚΘΒΕ από σήμερα έως και τις αρχές του νέου χρόνου (από Παρασκευή έως και την επόμενη Πέμπτη 3 Ιανουαρίου) οδηγείται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, μετά την απόφαση των ηθοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας αυξήσεις στις αμοιβές με την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων που διεκδικούν αύξηση της τάξης του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκηρύσσουν νέες στάσεις εργασίας για τις σημερινές (Παρασκευή) παραστάσεις, τις αυριανές (Σάββατο 29/12), της Κυριακής (30/12) και τις προγραμματισμένες της Τετάρτης (2/1) και Πέμπτης 3/1), όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέχρι αργά σήμερα οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν, οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές ενόψει και των έξι παραστάσεων που είναι προγραμματισμένες για τις 21:00, αλλά δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα: «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο), «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και του έργου της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου – το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από αύριο (Σάββατο) έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200