Νοτοπούλου: Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας, το φτιάχνουμε μαζί

«Αλλάζουμε όπως βλέπετε τις προτεραιότητες του ΥΜΑΘ»


ΕΛΛΑΔΑ
1:28
22/12/2018
Νοτοπούλου: Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας, το φτιάχνουμε μαζί
22
loading

Πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για την οργάνωση και την ενίσχυση νεανικών δράσεων φορέων και συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης, συνολικού προϋπολογισμού διακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ, παρουσιάστηκε, απόψε, στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ.

Οι επιχορηγούμενες νεανικές δράσεις αφορούν τέσσερις τομείς: την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική δημιουργία και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες νεανικής δικτύωσης.

«Καλέσαμε τις συλλογικότητες νέων από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη για να τους παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα που βγαίνει με ανοιχτή προκήρυξη και αυτό είναι «φρέσκια» ιδέα για το ΥΜΑΘ» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ευχαριστώντας για τη συνεργασία τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του ΥΜΑΘ.

Η κ. Νοτοπούλου εξέφρασε τη χαρά της που για πρώτη φορά το ΥΜΑΘ απευθύνεται με ανοιχτή προκήρυξη για τέτοιες δράσεις σε συλλόγους και σωματεία της νεολαίας, με ένα πρόγραμμα που, όπως είπε, συναντιέται με τους σχεδιασμούς και τις δράσεις για τη νεολαία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και φιλοδοξεί να προσφέρει στους νέους και στις τοπικές κοινωνίες. Πρόσθεσε, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει κι ένα ακόμη πρόγραμμα από το ΥΜΑΘ, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, για ανθρωπιστικές δράσεις.

«Αλλάζουμε -όπως βλέπετε - τις προτεραιότητες του ΥΜΑΘ» είπε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε : «Λέγεται, συχνά, ότι οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας και είναι πραγματικά το μέλλον, αλλά είναι και το παρόν αυτή της χώρας. Αυτό το παρόν το διεκδικούμε και το φτιάχνουμε μαζί».

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για το τρέχον πρόγραμμα του ΥΜΑΘ για τις νεανικές δράσεις ξεκινά άμεσα και θα διαρκέσει ως στις 4 Ιανουαρίου 2019. Έπειτα από την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και αφού εγκριθούν, οι δράσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν από την 1η Φεβρουαρίου, μέχρι την 31η Μαρτίου 2019.

Προϋποθέσεις του προγράμματος είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και να καταθέσουν μια πρόταση επάνω στους τομείς των νεανικών δράσεων που επιχορηγεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΜΑΘ www.mathra.gr

«Είναι μια πρωτοβουλία του ΥΜΑΘ, είναι σημαντικό ότι «πατάει» επάνω στην ανακοινωμένη Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία που παρουσίασε η ΓΓ Νέας Γενιάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό» είπε ο προϊστάμενος του γραφείου Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Μπάμπης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε:

«Το ανώτατο ποσό είναι πέντε χιλιάδες ευρώ, ανά δικαιούχο, το πρόγραμμα μπορεί να καλύψει σαράντα δύο προτάσεις. Στην περίπτωση, όμως, που υπάρξουν προτάσεις οι οποίες δε θα απορροφήσουν όλο το ποσό, αλλά μέρος του, μπορεί με τα υπόλοιπα χρήματα να δοθεί η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν περισσότερα σχήματα».

Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι «οι φορείς που μπορούν να αιτηθούν είναι νεανικά σχήματα, νεανικές οργανώσεις, σύλλογοι που ασχολούνται με τα θέματα της νεότητας» και πρόσθεσε:

«Στη νομική τους μορφή μπορεί να είναι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, σύλλογοι, συνεταιριστικά σχήματα, ΚοιΝΣεπ και οποιοδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό σχήμα, που έχει την έδρα του στην Μακεδονία και στη Θράκη, ή λειτουργεί παράρτημα τους τελευταίους έξι μήνες στην συγκεκριμένη περιοχή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Λόγιος

  Σωστά τά λέγει η νοτοπουλου. Οι νέοι θα δουλεύουν και αυτή θα απολαμβάνει

 2. avatar Χρήστος παπ

  Παραιτησου από υποψήφια, οσο προλαβαίνεις. Θα γίνεις ο περίγελος της φτωχομανας

 3. avatar ΟΤΙ ΠΕΙΤΕ

  ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΣΑΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ

 4. avatar Μστ

  Άστο ρε Νοτοπούλου, το πιάσαμε το νόημα..."Οι φορείς που μπορούν να αιτηθούν είναι νεανικά σχήματα, νεανικές οργανώσεις, σύλλογοι που ασχολούνται με τα θέματα της νεότητας και στη νομική τους μορφή μπορεί να είναι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, σύλλογοι, συνεταιριστικά σχήματα, ΚοιΝΣεπ και οποιοδήποτε άλλο μη κερδοσκοπικό σχήμα"...το καταλάβαμε, οι επιχορηγήσεις θα πάνε στις κομματικές νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ...επιχορηγείτε οποιαδήποτε μ@λακ%@ και αν κάποιος νέος πάει να ανοίξει μια σοβαρή επιχείρηση τον τσακίζετε πρώτα στη γραφειοκρατία και μετά στη φορολογία...με επιδοτούμενους νέους η χώρα δε πάει μπροστά, αλλά με παραγωγικούς νέους.!!

  1. avatar Φαρμακογλωσης

   Προσυπογραφω. Ευγε!!

 5. avatar Hector1955

  Πάντως, για το δικό σου μέλλον έχουν φροντίσει άλλοι....

 6. avatar ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ??????..... ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΝΕ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ .......ΛΟΙΠΟΝ

 7. avatar Καραφας

  ΨΕΥΤΕΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ.ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ,ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ. ΔΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ.

 8. avatar Φευγάτος ?

  Θα το παίξουμε και εμείς καθαριστές, καθαρίστριες για να φτιάξουμε το μέλλον μας σε κάποιο κόμμα με ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ όπως έκανες και εσύ. Βρε ουστ αγράμματη και άσχετη.

 9. avatar Σοφία Σοφία

  ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ... ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ

 10. avatar λέμε

  Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας (όσοι έμειναν στην Ελλάδα).
  Εσύ ο πατέρας σου ο αδελφός σου ο φίλος του
  και υπόλοιποι αχρηστεροί συντροφοφασίστες του καθεστώτος είσαστε παρελθόν.

 11. avatar Σκουπιδιαρα …..

  Ποιοι νέοι ???? οι νέοι έφυγαν στο εξωτερικό ...και σε μια δεκαετία θα είμαστε χώρα γερόντων ..... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΗ....

 12. avatar Sotiris

  Το λάθος της προηγούμενης γενιάς είστε εσείς και οι όμοιοι σας.
  Άθεοι, Εθνομηδενιστές, Μισέλληνες, Ανεπρόκοποι αλλά Αλαζόνες και Επαρμένοι.

  Εύχομαι τα παιδιά της σημερινής γενιάς να γίνουν Έλληνες με αγάπη στην Ελλάδα των Ελλήνων !

 13. avatar Ημουν νιος και γερασα

  Κι ασπρισαν τα μαλια μου κι ακομα δεν εμαθα πως νε εξελιχθω οπως εσυ.
  Δεν μας λες το κολπο; Ειμαι αρρεν ,ουτε θυλη,ουτε λοατκι.

  1. avatar Ρωτα

   Τη Ζαχαρακη την Γκελεσταθη την Καιλη την Ραπτη και πολλες αλλες τις αντιπολιτευσης να σου πουν

   1. avatar megaloagroths

    ξεχασες καμια 20αρια μπουμπουκια που προσκυνανε τσιπρα
    η σε ενοχλουνε μονο οσοι μεινανε σε πασοκ-νδ

    1. avatar Ημουν νιος και γερασα

     Οχι οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

 14. avatar Λιγη ντροπη ρε

  Πισω απο τις λεξεις κρυβεται το νοημα!
  Αυτο που εννοει ειναι οτι θελουν αλλους νεους, αλλης πολυεθνικης προελευσης!
  Για αυτο μονο νοιαζονται οι εθνομηδενιστες.
  Αλλα δεν θα προλαβετε...

 15. avatar ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

  ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ !!!

  1. avatar Δεν εχετε

   Το Θεο σας εσεις που γραφετε ολες αυτες τις κατινιες !

 16. avatar Ν. Τρ.

  Ποιοί απο όλους; Οι ντελιβαράδες χωρίς ελπίδα ή εκείνοι με τις "γνωριμίες";

 17. avatar La Makhnovtchina

  Φτιάχνουμε το μέλλον; Γι'αυτό εμπρός μαρς αχρηστερά! Είν' η θέση σας εκεί: σκούπα, φαράσι και καθάρισμα!
  Μόνο λόγια είσαι κοπελιά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει