Σε εκλογές με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» αποφάσισε να προχωρήσει το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με στόχο να μην υπάρξει ούτε «σκιά» υπόνοιας, ή σκοπιμότητας, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος κατέληξαν, όπως ανέφεραν, σε αυτή τη μέθοδο, διότι τη θεωρούν ασφαλέστερη της «επιστολικής ψήφου».

Ύστερα, όμως, από τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναθέτει σε δύο καθηγητές του Ιδρύματος να έρθουν σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας, για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες επί της «μεθόδου» με στόχο να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις.

Εξάλλου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλοντας άρθρα του νέου Νόμου Πλαισίου που τα μέλη της θεωρούν ότι έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αναβλήθηκαν σήμερα, για δεύτερη φορά οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λόγω κινητοποιήσεων. Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί, με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής ψήφου» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεχίζονται ως αυτή την ώρα οι εκλογές με ηλεκτρονική ψήφο.